Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Superfinale i Australian Open: Djokovic mot Murray

Djokovic slo ut tittelforsvarer Wawrinka.

KLARE FOR FINALE: Toppseedede Novak Djokovic er klar for finalen i Australian Open etter seieren over tittelforsvarer Stan Wawrinka fra Sveits i fredagens semifinale. Foto:  AFP PHOTO/GLYN KIRK
KLARE FOR FINALE: Toppseedede Novak Djokovic er klar for finalen i Australian Open etter seieren over tittelforsvarer Stan Wawrinka fra Sveits i fredagens semifinale. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer

Toppseedede Novak Djokovic er klar for finalen i Australian Open etter seieren over tittelforsvarer Stan Wawrinka fra Sveits i fredagens semifinale.

Kampen gikk over fem sett med sifrene 7-6 (7-1), 3-6, 6-4, 4-6, 6-0. Kampen varte i gode 3,5 timer.

Djokovic tok hjem det første settet i tie break, mens tittelforsvareren slo tilbake i det neste. Han lå under 0-3 i settet, men klarte å snu det hele og vinne 6-3.

Så tok serberen kommandoen i matchen nok en gang ved å vinne det tredje settet med 6-4. Wawrinka hadde derimot ikke gitt seg og tvang kampen til et femte og avgjørende sett med å vinne fjerdesettet med samme sifre.

Mange trodde at det siste settet skulle bli spennende, og det innledet ikke så bra for Djokovic, som slet med å holde sitt servegame. Da han endelig klarte å ta det hjem, var det ingen vei tilbake. Han brøt sveitserens serve to ganger opp til 4-0, og det initiativet ga han aldri fra seg. Selv om Wawrinka kjempet, var kampen i realiteten kjørt og på statistikken ble det stygge 0-6.

I søndagens finale venter skotten Andy Murray. Djokovic vant turneringen tre ganger på rad fra 2011-2012 før Wawrinka vant i fjor. Serberen vant også i 2008.

(NTB)