SLITER: Erik Lamela har ikke lykkes i Tottenham. Dette bildet er fra hans forrige opptreden i Premier League. Mot Stoke 29. desember. Foto:  REUTERS/Darren Staples
SLITER: Erik Lamela har ikke lykkes i Tottenham. Dette bildet er fra hans forrige opptreden i Premier League. Mot Stoke 29. desember. Foto: REUTERS/Darren StaplesVis mer

Superflopp har kostet klubben 318 000 kroner per minutt

- Han har aldri vært ordentlig frisk.

(Dagbladet): Tottenham-stjerna Erik Lamela (22) har hatt en forferdelig sesong etter den dyre overgangen fra Roma i fjor sommer.

Lamela kostet Tottenham nærmere 300 millioner kroner og ble hentet for å fylle tomrommet etter Gareth Bale som ble solgt til Real Madrid.

Men Lamela har gjort alt annet enn å imponere.

Svindyr 22-åringen har bare startet ti kamper totalt - og har ifølge Daily Mail dermed kostet Premier League-klubben 318 000 kroner per minutt han har vært på banen.

Bare tre av startene har vært i Premier League, mens resten er i Europa League og Ligacupen. Den eneste scoring kom mot FC Sheriff i Europa.

LITE JUBEL: Erik Lamela  har hatt lite å juble for i Tottenham. Foto: AP Photo/Matt Dunham
LITE JUBEL: Erik Lamela har hatt lite å juble for i Tottenham. Foto: AP Photo/Matt Dunham Vis mer

En ryggskade må ta mye av skylda for at Lamela ikke har slått til i Tottenham-drakta og argentineren har ikke vært på banen siden 3-0-seier mot Stoke 29. desember. Da fikk den offensive midtbanespilleren 15 minutter som innbytter.

- Han har aldri vært ordentlig frisk. Vi vet fortsatt ikke hvor god han egentlig er, sa manager Tim Sherwood til Daily Mail i april.

Da Tottenham sparket manager André Villas-Boas i desember, hevdet flere britiske medier at klubben sommeren før hentet flere spillere som manageren egentlig ikke ville ha.

Deriblant Erik Lamela.

I ROMA: Erik Lamela spilte i Roma med Francesco Totti fra 2011 til 2013. Foto: AP Photo/Nick Wass
I ROMA: Erik Lamela spilte i Roma med Francesco Totti fra 2011 til 2013. Foto: AP Photo/Nick Wass Vis mer

- Uansett hvem som hadde ansvaret for det: Å betale 30 millioner pund (300 mill. kroner) for en spiller som ikke er klar for Premier League er vanvittig mye penger, sa tidligere Tottenham-spiller Erik Thorstvedt til Dagbladet.

Tung start Villas-Boas sa selv følgende om Lamela som slet med lite spilletid i starten:

- Vi har snakket mye med ham. Jeg tror det å bli kjent med Premier League er viktig, men han kjenner ikke til språket, sa Villas-Boas.

Lamela fikk en tung start på Tottenham-karrieren også utenfor den sportslige verden. I september, rett etter seriestarten, ble broren til fotballproffen kidnappet. Ifølge argentinske medier ble Lamelas lillebror Axel (18) stoppet av væpnede menn i Vicente Lopez-området.

I flere timer holdt kidnapperne 18-åringen i fangenskap. Han ble sluppet fri etter at løsepenger ble betalt.

Familien til Lamela skal ha betalt rundt 5000 kroner, etter at kidnapperne fikk kalde føtter.

Nummer to I forrige måned ble Erik Lamela nummer to i kåringa over sesongens verste kjøp i Premier League av avisa The Guardian. Bare Manchester Uniteds kjøp av Marouane Fellaini var omtalt som verre.

Lamela er født i Buenos Aires, Argentina. Han spilte i River Plate i ungdomsårene og på A-laget fra 2009 til 2011. Så dro han til Roma og fikk 62 kamper til sommeren 2013.