Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Supergira før Prix d'Amerique

PARIS (Dagbladet): De to norske hestene Gentle Star og Rite On Line holdt på å fyke i synet på hverandre på treningssenteret Grosbois i går ettermiddag. Begge er i høygir før travbataljen Prix d'Amerique i morgen.

En nervøs stalljente tviholdt i Gentle Star. Trenerbamsen Oddmund Wallevik måtte ta en brytekamp med Rite On Line for å forhindre et slagsmål. De to hestene tåler ikke synet av hverandre. Fordi begge er konger i stallen. Utfordrere blir banket opp. I går så de på hverandre som det de er. Nemlig konkurrenter om seieren i verdens tøffeste travløp.

- Nå er han heltent. Hard i hele kroppen, sier Wallevik og tar med seg Rite On Line etter brytekampen.

- Jeg mener at hesten er i sitt livs form, sier Wallevik.

- Hvis jeg ikke vinner med Gentle Star, blir jeg fryktelig skuffet, sier trener og kusk Anders Lindqvist.

Ingen av dem prøver å skjule en sterkt stigende optimisme.

Trent forskjellig

De to norske hestene er trent forskjellig før løpet i morgen. Rite On Line har fått tøff trening hele veien. Seinest for to dager siden. Gentle Star har fått en lettere variant.

- Jeg har tro på at jeg valgte riktig da vi la om opplegget etter forrige løp. Det skulle tatt seg ut om jeg hadde kjørt sønder beinet hans før løpet, sier Lindqvist.

- Gentle Star ser bedre ut for hver dag. Han har opparbeidet et stort overskudd. Dette løpet ser jeg fram til, sier Lindqvist.

Ti millioner

Hvis en av de norske hestene banker hele verdenseliten og vinner Prix d'Amerique, kan den komme hjem med over 3,5 millioner kroner. Inkludert diverse bonuser avhengig av publikumstallet på Vincennes.

Da vil enten Rite On Line eller Gentle Star samtidig passere ti millioner kroner inntjent.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media