Supergutt til 36 mill.

Her er den amerikanske 14-åringen alle toppklubbene sikler etter.

Navnet er Freddie Adu, han er amerikansk statsborger med foreldre fra Ghana. Engelske Chelsea er favoritt til å kjøpe 14-åringen som var angrepsstjerne for USA i U17-VM i sommer.

Prisen er 35 mill. kroner. Det er bare ett problem, skriver The Sun. Ifølge Fifas regler får Washington-gutten ikke skrive under for en utenlandsk klubb før han fyller 16. Det skjer først i juni 2005.

Skoavtale

Chelsea er ikke den eneste klubben som har lagt snarene ut etter tenåringen. Også Manchester United, Real Madrid og Inter Milan vil kjøpe Adu.

Chelsea har mest penger, og skal ha tilbudt familien til Adu de 36 millionene over fire år. Adu lider ingen nød nå heller. Skogiganten Nike har fått ham inn i stallen med en avtale verd nesten åtte millioner kroner.

Og hva er det med gutten? Han debuterte for U17-landslaget som 13-åring i fjor. I høst spilles U20-VM, og USA-treneren mener Adu er sportslig kvalifisert.

Som Houdini

Det er bare for lite tid til å samspille ham med resten av laget, sier trener Thomas Rongen til Washington Post.

For talentet er utvilsomt. Glem Evertons 17-åring Wayne Rooney. Det har allerede Chelsea gjort.

- Hvis du tror du klarer å stoppe ham, finner han opp en ny måte å lure deg på. Han er som Houdini, sier Jamie Watson på USAs U17-landslag.

Og selv om Chelsea byr mest kan det hende Adu velger lag med hjertet. Det kan bety United eller Real, eller en klubb i Major League.

- Jeg har elsket enkelte klubber siden jeg var liten. Jeg er fortsatt en liten gutt. Det er noen klubber jeg ville elsket å få tilbud fra, sier Adu.

(Dagbladet.no)

SUPERTENÅRING:</B> Freddie Adu dribler i U17-VM.