Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Superheltene fra Ecuador

Costa Rica ble sendt hjem i dag. Neste mål: Slå tyskerne.

(Dagbladet.no): Ecuador - Costa Rica 3-0.

Ecuador ser ut til å bli en liten VM-sensasjon. Gutta fra det søramerikanske landet er klare for åttendedelsfinalen etter to strake seirer.

De er blant VMs 16 beste lag - for første gang.

Innbytter og målscorer Ivak Kaviedes viste at feiringen ikke står tilbake for resultatene. Da han lempet inn 3-0 trakk han på seg ei knallgul Spiderman-maske.

Ecuador er Sør-Amerikas superhelter så langt. Ikke rart landslagssjef  Luis Fernando Suarez er strålende fornøyd.

- Vi har skrevet historie og det var de vi kom hit for. Vi har nådd vært første mål, men vi er ikke ferdig ennå, sier Suarez til AP.

Knallstart etter åtte min.

Fredag kveld ble Polen feid vekk, i dag tok de gulblå ledelsen mot Costa Rica etter bare åtte minutter.

TRAKK PÅ SEG MASKE: Ivan Kaviedes og Ecuador har tenkt å snøre sitt nett rundt Tyskland og eventuelt England. Foto: Scanpix/Epa
TRAKK PÅ SEG MASKE: Ivan Kaviedes og Ecuador har tenkt å snøre sitt nett rundt Tyskland og eventuelt England. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

Driblevingen Luis Antonia Valencia sendte ballen hardt inn foran mål, og der stakk Carlos Tenorio fram pannebrasken. Kula suste utagbart inn i Costa Rica-nettet.

Laget fra andesfjellene pøste på videre, og kunne scoret både én og to ganger til før pause.

Costa Rica kjørte inn enda en spiss etter en halvtime, og spilte seg så smått inn i kampen.

Flopp økte

Men Ecuador var giftigst framover. Åtte minutter etter hvilen viste Southampton-floppen Agustin Delgado at han er en spiss av første klasse.

Delgado utnyttet rot i forsvaret, dempet ballen og fyrte inn en suser ved nærmeste stolpe.

Der og da var fornyelsen av VM-billetten sikret for Ecuador. Lagets siste kamp mot Tyskland går tirsdag. Begge lag står med to seirer og matchen avgjør bare hvem som møter vinneren og toeren i gruppe B, kanskje England og Sverige.

- Vi gleder oss over at vi er videre, ved siden av at jeg har scoret. Vi har lyst til å vinne gruppa. Vi akter å vinne hver kamp, sier Delgado.Før avspark mot tyskerne leder Ecuador gruppa, og i motsetning til vertene har de ikke sluppet inn ett eneste mål.

Superheltene fra Ecuador

Før VM-sluttspillet hevdet onde tunger at søramerikanerne bare kom seg til VM fordi de spiller hjemmekampene sine i 2800 meters høyde. Borte vant de bare én gang i kvaliken.

Tyskland er bortebane så godt som noe, og Ecuador legger alle baller døde.

Og har planee klar for VMs 16-delsfinale.

- Vi konsentrerer oss nå om å spille en stor kamp mot Tyskland, og eventuelt England hvis vi møter dem. Tanken er å toppe gruppa, for så å gjøre akkurat det samme i andre runde. Vi skal fortsette å forbedre oss, sier Suarez.

Enda en flopp scoret 3-0

Seieren i ettermiddag kunne vært større, 20 minutter før slutt ble et Ecuador-mål tvilsomt avblåst for offside.

11 minutter før slutt kunne en annen Premier League-flopp, tidligere Crystal Palace-spiss Kaviedes, dunket inn 3-0. Skuddet ble stoppet av keeper Jose Porras - kanskje den beste fra Costa Rica i Hamburg i dag.

Porras hadde ikke nubbsjans da Kaviedes breisidet inn 3-0 etter et nydelig angrep. Opprullingen via høyresida setter nok en støkk i tyske hjerter.

Costa Ricas siste VM-kamp mot Polen handler bare om å unngå jumboplassen i gruppa. Laget river ved første hinder til avansement, akkurat som i 2002.

• Din kommentar: Er Ecuador gode nok til å fravriste tyskerne gruppeseieren?

EDDERKOPPEN: Bare vill jubel og ablegøyer hos gutta fra Ecuador i Hamburg i dag.
2-0 ETTER PAUSE: Agustin Delgado (t.h) gleder seg over suseren som sneik seg inn ved stolpen.
1-0 TIDLIG: Carlos Tenorio nikket inn ledermålet, men måtte gå ut med skade seinere.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling