Superinnbytter Chicharito reddet United

Trengte åtte minutter på å score.

ISKALDT: Javier «Chicharito» Hernández løfter inn avgjørelsen for et reservepreget United-lag som ikke imponerte i ligacupen mot Wolverhampton i kveld. Foto: Andrew Yates, AFP/Scanpix
ISKALDT: Javier «Chicharito» Hernández løfter inn avgjørelsen for et reservepreget United-lag som ikke imponerte i ligacupen mot Wolverhampton i kveld. Foto: Andrew Yates, AFP/ScanpixVis mer

|||
(Dagbladet): Manchester United - Wolverhampton 3-2.

Alex Ferguson har sagt at Javier «Chicharito» Hernandez minnet ham om Solskjær. Han har også fortalt at han som liten gutt likte Solskjær, og ville bli som ham.

I kveld gjorde han det den norske læremesteren gjorde til sitt varemerke: Kom inn fra benken og avgjorde kampen - da et ellers reservepreget Manchester United trengte det som mest.

Alex Ferguson hadde byttet ut samtlige 11 spillere siden sist kamp, og det bar ligacupmøtet med Wolves preg av. Spesielt før pause. Første omgang var verken velspilt eller underholdende.

Bébés første mål Det løsnet imidlertid etter sidebyttet, selv om det var et sleivtreff som ga den første scoringen etter 56 minutter.

Det omdiskuterte sommerkjøpet Bébé forsøkte nok å legge inn fra høyresiden av feltet, men ballen gikk i en fin bue over keeper og var noen små centimeter over streken før forsvaret fikk sparket den unna.

Wolves svarte imidlertid kjapt, og fire minutter seinere nikket George Elokobi inn 1-1 etter en corner. Verken forsvarerne til United eller eks-Molde-keeper Ben Amos hadde særlig grunn til å være stolte av innsatsen.

Park Ji-Sung sendte United tilbake i ledelsen etter å ha plukket opp ballen i feltet og satt den fint og uventet tilbake i motsatt hjørnet av den veien han løp.

Chicharito - igjen Men igjen tok det ikke mange minutter før Wolves kvitterte. Steven Fletcher serverte Kevin Foley med et flott hælspark, Foley tverrvendte og plasserte ballen akkurat utenfor rekkevidden til Amos. Heller ikke der imponerte forsvaret eller keeper hos United.

Men når man starter med 11 reserver på banen, er det selvsagt mulig å ha forsterkninger i bakhånd på benken. Etter 81 minutter satte Alex Ferguson inn Chicharito, som ble matchvinner og tomålsscorer mot Stoke på søndag.

Og med et drøyt halvminutt igjen av ordinær tid, og med ekstraomganger like om hjørnet, kom meksikaneren i full fart bakfra, fikk ballen fra Gibson, fintet en Wolves-forsvarer veggimellom og satte ballen behersket forbi keeper Wayne Hennessey.

Ole Gunnar Solskjær kunne ikke gjort det bedre. Og knapt noen andre, heller.

PS: Norske Magnus Wolff Eikrem (20) satt på benken for United i kveld, men må fortsatt vente på debuten. United satte i stedet inn Gary Neville og Chicharito. På overtid fikk et annet stortalent sjansen: Ravel Morrison (17).