AVGJØRELSEN: Det var 80 kjedelig minutter i kampen mellom Belgia og Russland, før Belgia avgjorde helt mot slutten. AP Photo/Andrew Medichini/NTB Scanpix
AVGJØRELSEN: Det var 80 kjedelig minutter i kampen mellom Belgia og Russland, før Belgia avgjorde helt mot slutten. AP Photo/Andrew Medichini/NTB ScanpixVis mer

Superinnbytteren gjorde som Lionel Messi

Første tenåring med VM-mål siden 2006.

Belgia - Russland 1-0 (0-0)

RIO DE JANEIRO/OSLO (Dagbladet): 19 år gamle Divock Origi erstattet en tannløs Romelo Lukaku etter en snau time mot Russland.

Det var et lurt bytte, for få minutter før slutt ekspederte Lille-spilleren en Eden Hazard-pasning i mål. Scoringa var kampens eneste, og sendte belgierne videre til åttendedelsfinalen. 

- Det var et viktig mål, men vi skapte det som et lag. Vi viste mental styrke, sa Origi da han møtte pressen etter kampen. 

FORRIGE GANG: Ingen ringere enn Lionel Messi var fram til i dag den siste tenåringen til å score i et VM. Det gjorde han mot Serbia i 2006. Argentina vant kampen 6-0. Foto: REUTERS/Ina Fassbender/NTB Scanpix
FORRIGE GANG: Ingen ringere enn Lionel Messi var fram til i dag den siste tenåringen til å score i et VM. Det gjorde han mot Serbia i 2006. Argentina vant kampen 6-0. Foto: REUTERS/Ina Fassbender/NTB Scanpix Vis mer

Belgia-trener Marc Wilmots har virkelig truffet med byttene sine dette mesterskapet. Samtlige av lagets tre mål så langt har blitt scoret av spillere som startet på benken. Totalt er 15 av scoringene i VM scoret av innbyttere så langt - like mange som i hele 2010-VM.

- Det var ingen enkel kamp, men jeg synes vi fortjente å vinne, sa Wilmots.

Vraket Kenya Divock Origi er den yngste målscoreren i Brasil-VM, og faktisk den første tenåring til å putte i et verdensmesterskap siden Lionel Messis scoring i Argentinas 6-0-seier mot Serbia i 2006. 

Lille-spilleren, født i 1995, er fetteren til Lillestrøms sisteskanse Arnold Origi. Dagens mål var hans første på det belgiske landslaget, men han kunne fort ha spilt for et helt annet landslag. 

Origi har nemlig en kenyansk far, og det kenyanske landslaget har vært svært interessert i at 19-åringen skal bli en slags frelser for dem. Dagens helt er imidlertid født og oppvokst i Belgia, og har spilt på samtlige aldersbestemte landslag. Tidligere i vår debuterte han for seniorlandslaget, og da var løpet kjørt for Kenya. 

- Dette er jo noe du drømmer om. Det var stort for meg bare å bli tatt ut, stort å få spille, og når du i tillegg scorer - foran familien din - er det klart du blir stolt, sier Origi. 

- Var Arnold her?

- Nei, ikke her, men han så kampen på tv, svarer Origi på Dagbladets tippeligabeskuende spørsmål.
Skuffet Capello Russland står nå med ett fattig poeng etter sine to første kamper, men kan fortsatt ta seg til kvartfinalen i tredje og siste runde. Trener Fabio Capello var naturligvis skuffet etter å ha tapt mot slutten i oppgjøret mot Belgia. 

- Det var en god kamp, hurtig og fysisk. Jeg er skuffet på spillernes vegne fordi vi ikke fikk noe ut av det, sa italieneren.