Superkampen som kan redde Bækkelaget

Motor Saporosje (Ukraina) - Bækkelagets SK 18-22. Bækkelaget sikret kvartfinaleplassen i Champions League. Nå øker troen på ei framtid i Bækkelaget hos Cecilie Leganger og sponsorene.

Spillere og trener Frode Kyvåg ser nå reelle muligheter for at laget kan gå helt til topps i den gjeveste e-cupturneringen. Humøret var på topp på reisen tilbake fra Ukraina via Wien til Oslo.

- Nå tror jeg vi kan gå hele veien til topps i Champions League, spesielt på bakgrunn av det jentene viste i første omgang. Kampen var strålende gjennomført fra hele laget, sier trener Frode Kyvåg til Dagbladet.

På grensen

Hos spillerne øker troen på ei framtid i Bækkelaget. Cecilie Leganger sier riktignok ikke definitivt ja foreløpig, men ifølge rådgiveren Oddvar Bjørnestad er sjansene gode for at hun blir i klubben.

I går reddet Cecilie fire av fem straffekast, selv om hun de siste par ukene har balansert helt på grensen av hva kroppen og psyken kan tåle.

- Etter VM har Cecilie hatt mye å ta igjen på universitetet. Derfor jobber hun med medisinstudier fra grytidlig morgen til hun skal på trening.

- I tillegg føler hun at hun må gi alt og mer til i seriekampene mot svakere lag, da resten av laget ikke fungerer godt. Da er hun ikke bare målvakt, men også en slags moralsk innpisker.

- Alt det tar veldig mye på, forteller Oddvar Bjørnestad til Dagbladet.

Skjerper seg

Nå får Cecilie, sammen med Sahra Hausmann, fri fra landslagets samling og turnering i Tyskland. I går scoret Hausmann på sju av åtte avslutninger fra venstrekanten og ble toppscorer.

- Jeg har nå vist at jeg har evnen til å være god i kampene som virkelig betyr noe.

- Det er liksom ikke det samme for meg å spille mot for eksempel Sola som å spille kamper i Champions League, sier Sahra.

Lederen i Bækkelagets styringsgruppe, Lars Lie, mener at dette var det hyggeligste som laget kunne komme med akkurat nå.

- Vi har allerede fått positive signaler fra våre sponsorer etter at det ble klart at Bækkelaget skal være med i Champions League neste sesong, sier Lie.

  • I kvartfinalen 18. mars møter Bækkelaget makedonske Kometal Skopje.
STOR DAG: Cecilie Leganger reddet fire av fem straffekast i kampen mot Motor Saporosje.