Bronsefinalen i håndball-EM i Sverige:

Superkeeperen gjorde alt for å holde Danmark inne i kampen. Så kjørte Frankrike fra

Ble fly forbanna og reddet i Cecilie Leganger-stil.

EMs BESTE MÅLVAKT: Sandra Toft har vært suveren gjennom hele mesterskapet. Tross storspill i bronsefinalen holdt det ikke hele veien inn for Danmark. Her fra seieren mot Romania tidligere i mesterskapet. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
EMs BESTE MÅLVAKT: Sandra Toft har vært suveren gjennom hele mesterskapet. Tross storspill i bronsefinalen holdt det ikke hele veien inn for Danmark. Her fra seieren mot Romania tidligere i mesterskapet. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer
  • BRONSEFINALE: Danmark - Frankrike 22-25 (9-14)

(Dagbladet): Sandra Toft og de andre danske håndballjentene har kjempet seg inn i flere håndballhjerter under årets EM i Sverige.

Men i finalen ble det tøft å kjempe seg til en bronsemedalje, da Frankrike sto på motsatt banehalvdel.

Det så altfor tøft ut for de røde og hvit-kledde jentene allerede fem minutter ut i førsteomgangen. Da scoret de sitt første mål, mens Frankrike allerede hadde scoret fem.

De danske jentene kjempet seg iherdig inn i kampen i den andre omgangen, men tross superspill av Sandra Toft i det danske målet holdt det ikke hele veien inn: de franske jentene jublet som om de hadde tatt gull, mens tårene strømmet.

- Vi fikk en dårlig start der vi ikke scorer på sjansene våre, sa den danske treneren Klavs Bruun Jørgensen, tydelig skuffet, til TV3 etter kampen.

Tok fem minutter før dansk scoring

De danske jentene hadde brukt altfor lang tid på å våkne.

Etter 17,29 minutter ledet de franske jentene med hele sju mål, og Danmark måtte virkelig gå i seg selv da de to lagene tok pause på stillingen 9-14 i favør Frankrike.

Klavs Bruun Jørgensen hadde nok en skikkelig alvorsprat med de danske jentene, som la seg svært offensivt i forsvar. De hentet seg inn til 12-15, og da var det nok for den franske treneren Olivier Krumbholz.

Han tok en time out, i håp om å vekke sine franske stjerner og styre dem mot EM-bronse. Det vekket dyret i de danske jentene.

Da ti minutter var spilt av andreomgangen, ledet de blåkledde franske jentene bare med to mål.

Fie Woller fikk muligheten til å redusere til 17-18 etter 48 minutter, men skjøt rett i bena på Laura Glauser, som har vært strålende for Frankrike dette mesterskapet.

Fly forbanna Toft

Da danskene fikk muligheten minuttet senere, klinte Stine Jørgensen til og reduserte fra straffemerket. Da de franske jentene fikk muligheten i det følgende angrepet fikk de først en stang ut, før Sandra Toft reddet et skudd fra kloss hold med ansiktet.

Da ble Toft, som er kåret til EMs beste målvakt, fly forbanna.

Den danske målvakten har nemlig brukt lang tid på å komme tilbake på landslaget, etter å ha blitt slått ut av en hjernerystelse under VM i fjor. Hun ble derfor tydelig sint på den franske spilleren som traff henne fra kloss hold. Toft slo ut med armene og skrek i retning motspilleren

Men av banen skulle hun ikke. For da Frankrike igjen forsøkte seg på mål, stengte hun buret igjen ved å kaste seg etter ballen i ren Cecilie Leganger-stil.

Rødt kort

Toft holdt Danmark for alvor med i kampen, men da danske Anne Cecilie Dornonville De La Cour taklet stygt på kanten, var Danmark nok en gang én mindre i to minutter, da De La Cour fikk rødt kort.

De franske jentene satte fart, men to raske mål av Danmark sørget for at de røde og hvite fortsatt holdt seg to mål bak.

Da Maria Fisker fikk en tominutter to minuter før slutt, var det hele over, og danskene fikk ikke annet enn den sure fjerdeplassen, med sluttsifrene 22-25.

PS: Norge møter Nederland i finalen klokka 18.00.