Superkeeperen må tilbake til benken

- Det skal mer til, sier GP.

BERN (Dagbladet.no): Norge - Portugal 37-27. Det var spesielt tre ting som gjorde at Norge fosset fra portugiserne og til slutt vant med hele ti mål:

• Ole Erevik kom inn og stengte buret.

• Utespillerne kontret inn mål etter mål.• Frank Løke leverte nok en kanonkamp - og nettet tre ganger.

Fornøyd reserve

Steinar Ege er Norge ubestridte førstevalg i mål, og Erevik var derfor forberedt på at han kom til å måtte nøye seg med innhopp i EM.

Søndag kveld grep han sjansen med begge hender da han kom inn for en svak Ege.


- Det er kjekt å kunne bidra når jeg får muligheten. Det var gøy å stå godt i en viktig landskamp, sier han til Dagbladet.no.

Tirsdag spiller Norge den første kampen i mellomspillet. Erevik regner med at Ege er tilbake mellom stengene i den kampen.

MÅ SLITE BENKEN IGJEN: Ole Erevik storspilte mot Portugal i dag, og ble ikke byttet ut før han fikk en smell i kneet. Gunnar Pettersen mener det må mer til for å få starte neste kamp. Foto: Scanpix
MÅ SLITE BENKEN IGJEN: Ole Erevik storspilte mot Portugal i dag, og ble ikke byttet ut før han fikk en smell i kneet. Gunnar Pettersen mener det må mer til for å få starte neste kamp. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg vil ikke bli skuffet over det. Han er i kjempeform. Det viste han mot Russland og det viser han på trening.

Får ikke starte neste kamp

Gunnar Pettersen bekrefter overfor Dagbladet.no at Ege får fornyet tillit neste kamp, til tross for at Erevik reddet 43 prosent av skuddene.


- Det skal mer til for å begynne. Det hadde kanskje skjedd hvis han hadde reddet alt, sier Pettersen på fleip.

Etter kampen var han veldig lettet over at Norge er sikret tre kamper til EM. Og kanskje enda mer lettet over at kontringsspillet endelig var på plass.

- Tidligere har kantspillerne startet for seint, og pasningene har heller ikke blitt sendt fram raskt nok, sier GP.I dag funket begge delene.

- Men; mora mi kan starte tidlig. Det går derimot ikke så kjapt... Det som er avgjørende er at de andre spillerne slipper seg løs og tør å sende pasningene. Der tok Kjetil Strand skikkelig ansvar, sier Pettersen.

Kontringskjør

Håvard Tvedten takket og bukket, og sendte to kontringsmål i nettet.


- Det var deilig å få til det. Vi har slitt litt med kontringene tidligere. Resultatene i de andre kampene har vært preget av at vi ikke har scoret nok kontringsmål, sier Tvedten til Dagbladet.no.

- Det handler om å tørre, for det er små marginer.

Han var ikke alene om å kontre portugiserne i senk. Hele seks spillere puttet kontringsmål.

GLADE GUTTER:</B> Keeperkonflikt eller ikke, Norge vant en festseier i EMs siste gruppespillkamp. Håvard Tvedten og Steinar Ege feirer med publikum i Bern.