Superløp av Ådne

Ådne Søndrål gikk tidenes 1500 meterløp - bare ei uke før EM på Hamar. 1.49,75 på sprø Inzell-is i ti minusgrader er ny verdensrekord utendørs. Og nå tør Ådne snakke høyt om fantomtider i Calgary om tre uker.

- Tenker du verdensrekord i Calgary?

- Den tanken har jeg tenkt lenge. Jeg er en av flere som kan gå under 1.46,43, sier Ådne til Dagbladet.

Han karakteriserer gårsdagens pangløp i Inzell som et potensielt vinnerløp internasjonalt.

Slik så det ikke ut da han måtte trekke seg fra 10000 meter i NM for tre uker siden. Kroppen var utslitt og trener Tom Erik Oxholm truet med å slutte hvis Ådne gikk milløpet.

I ettertid innser hallingdølen at Oxholm hadde rett - igjen.

Stor trener

- Jeg var nede i en dyp dal, kanskje lenger nede enn jeg sjøl forsto. Det så Tom Erik og satte foten ned. Han sto for avgjørelsen selv om han av mange ble framstilt både som dust og idiot.

Bekreftelsen

I går kom svaret på at treneren valgte riktig. 1500 meterløpet er ett av de aller beste Ådne noensinne har gjort, kanskje det beste. Også 500- meteren satt som den skulle - 36,87 med to innlagte feilskjær.

- I går var jeg veldig nervøs før løpet. Derfor var det deilig å få bekreftet at 500 og 1500 meter sitter, særlig etter alt bråket omkring EM-uttaket. Jeg har gjort leksa mi på de lengre distansene også, og gruer meg ikke til å gå 5000 og 10000 meter, sier Ådne, som satte en skikkelig støkk i Tom Erik Oxholm under 1500-meteren:

- Det gikk så fort at «Oksen» ble overivrig. Da han skulle sekundere meg på tredjerunden, mistet han balansen og sto og kavet med armene med det ene beinet rett til værs. Det så utrolig komisk ut, men heldigvis unngikk jeg å få ei latterkule halvannen runde fra mål, sier Ådne Søndrål.