Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Superløp av Eckhoff

På sprinten i Frankrike.

SEIRET: Tiril Eckhoff seiret på sprinten i et voldsomt regnvær. Foto: GEORG HOCHMUTH / APA / AFP) / NTB Scanpix
SEIRET: Tiril Eckhoff seiret på sprinten i et voldsomt regnvær. Foto: GEORG HOCHMUTH / APA / AFP) / NTB Scanpix Vis mer

Skiskytteren Tiril Eckhoff måtte tåle én bom, men gikk et superløp og vant fredagens verdenscupsprint i franske Le Grand Bornand.

Eckhoff måtte tåle én bom på liggende skyting i et voldsomt regnvær i franske Le Grand Bornand fredag. Men 29-åringen var lynrask i sporet og skjøt i tillegg feilfritt på stående, noe som sikret en norsk jubeldag på sprinten i Frankrike.

Da Eckhoff gikk ut fra liggende skyting skilte det 23,5 sekunder opp til teten. Etter stående skyting var forspranget redusert til 2,2 sekunder. Dermed sørget hun for en spennende sekundstrid om seieren.

Den kampen vant den norske jenta med 6,5 sekunder foran franske Justine Braisaz. Marketa Davidova fra Tsjekkia ble nummer tre, 20,5 sekunder bak Eckhoff.

- Det smaker veldig, veldig godt. Det var hardt i dag, det var surt, så jeg er veldig fornøyd, sier Eckhoff til NRK etter løpet.

Hun hadde ikke forventet å vinne i Frankrike.

- Absolutt ikke. Jeg må gi en stor takk til smørerne våre. Smørerne våre reddet meg i dag, sier Eckhoff, som forteller at det var veldig bløtt.

Eckhoff forteller at hun sov dårlig i natt, og gledet seg veldig over seieren.

Ingrid Landmark Tandrevold skjøt prikkfritt på liggende, men bommet én gang på stående. 23-åringen endte på 6.-plass, 31,7 sekunder bak sin norske lagvenninne.

Marte Olsbu Røiseland (29) dropper verdenscuphelgen i Frankrike.