I FARTA: Ragnhild Mowinckel kjørte et godt renn i Åre, men det holdt ikke til medalje. Foto: NTB scanpix
I FARTA: Ragnhild Mowinckel kjørte et godt renn i Åre, men det holdt ikke til medalje. Foto: NTB scanpixVis mer

Mowinckel på 5.-plass i Åre

Superløp spolerte Mowinckels medaljehåp

Ilka Stuhec sendte Ragnhild Mowinckel ned fra pallen i Åre.

ÅRE (Dagbladet): Ragnhild Mowinckel var Norges store håp i dagens utfor. Den norske utøveren tok sølv i øvelsen under OL i Pyeongchang i fjor vinter. Det var Norges første OL-medalje i alpint på kvinnesiden på 18 år. I dag forsøkte hun å følge opp suksessen under VM i Åre.

Moldenseren tok bronse i superkombinasjonen tidligere i mesterskapet i Sverige, og er blant verdens beste fartskjørere. I utforen viste hun igjen sine eminente egenskaper i høy fart.

Den norske kvinnen ledet lenge vis-à-vis Lindsey Vonn, men et par skjebnesvangre feil spolerte mulighetene for noe enda større. Mowinckel kjørte noen dårlige svinger på slutten av løypa, som sørget for at hun endte ti små hundredeler bak i mål. Like etter kom Stephanie Venier og dyttet den norske jenta ned på tredjeplass.

- Det er sånn det er av og til. Jeg er veldig fornøyd med 95 prosent av løypa, men den siste lille svingen kommer nok til å irritere meg en stund. Det er min feil, jeg blir jo irritert over sånne type feil, forteller Mowinckel til Dagbladet.

- Det er en ganske dum feil å gjøre. Jeg ville skape noe i hver sving, men ble dratt ut i svingen før. Jeg kommer meg inn igjen, men merket at all farten døde, fortsatte hun.

Regjerende verdensmester, Ilka Stuhec, spolerte derimot både Vonns vinnersjanser og Mowinckels medaljehåp. Sloveneren kjørte et helt rått løp og kom i mål et halvt sekund foran amerikaneren.

Vonn på 3.-plass

Pallen med Stuhec, Vonn og Venier så lenge til å bli stående rennet ut. Utfordrerne kom på løpene bånd, men ingen klarte helt å matche trioen i tet. Før Corinne Suter fra Sveits satte utfor.

Hun holdt lenge følge med Stuhec ned de stupbratte fjellsidene, men endte til slutt 23 hundredeler bak i mål. Dermed skjøv hun også Vonn ned på 3.-plass.

- Det er gøy at Lindsey får en slik avslutning. Hun er tidenes kvinnelige alpinist, sier NRKs Kjetil Andre Aamodt.

Amerikaneren er den eldste medaljevinneren på kvinnesiden i et VM. Hun har to VM-gull i karrieren. I OL-sammenheng har det blitt ett gull.

Mowinckel var fattige ti hundredeler unna pallen, og endte til slutt på 5.-plass.

Også talentfulle Kajsa Vickhoff Lie stilte til start. 20-åringen var tredje best på utfortreningen for fire dager siden i Åre, og er juniorverdensmester i samme øvelse. Hun kjørte inn til 19.-plass i Sverige.