Superløperen ingen ante om

For tre år siden ble Kirsten Melkevik Otterbu (34) med en nabo på joggetur. Da hadde hun aldri trent før. Nå trener hun 12 ganger i uka for å løpe maraton i VM til sommeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN/OSLO (Dagbladet): I 1983 ble Grete Waitz tidenes første verdensmester i friidrett da hun i løp maraton på 2.28,09 i Helsingfors. Kirsten Melkevik Otterbu var da 13 år og løp aldri lengre enn 60 meter. Først i august 2002 - 32 år gammel - lot hun seg lokke med av naboen.

-  Vi løp 10-12 kilometer og jeg hadde ingen problemer med å følge henne. Syntes bare det var deilig. Da bestemte jeg meg for å begynne å løpe litt, sier hun til Dagbladet.

Det ble ikke bare litt. Til sommeren arrangeres VM på nytt i Helsingfors. Der løper trolig Kirsten Melkevik Otterbu maraton. Ifølge Friidrettsforbundets sportssjef Ketill Tømmernes har hun kravet på 2.35 inne.

-  Hun har en god sjanse til å komme til VM, sier Tømmernes til Dagbladet.

Vant løp

Hun er det utrolige løpstalentet ingen oppdaget før hun hadde født to unger og var eldre enn de fleste hun konkurrerer mot. Etter joggeturen med naboen løp Kirsten noen økter i uka før hun i oktober samme år stilte til start i et løp på 10 kilometer. Hun vant på 38 minutter, og kjennerne i BGF Fana så et steg for gateløp de bare hadde drømt om. Hun ble invitert med i treningsgruppa, og takket ja etter familieråd med mannen Eirik. Sammen har de barna Sondre (6) og Sofie (4).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer