Jakob Ingebrigten kan få verdensekorden

Superløpet blir trolig U20-verdensrekord

Det ligger an til at Jakob Ingebrigtsens gnistrende 1500 meter i helgens nordiske friidrettslandskamp innendørs blir ny verdensrekord i U20-klassen, skriver VG.

REKORD: Jakob Ingebrigtsen satt ny norsk rekord på 1500 meter under Nordenkampen i innendørs friidrett i Bærum Idrettspark søndag.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
REKORD: Jakob Ingebrigtsen satt ny norsk rekord på 1500 meter under Nordenkampen i innendørs friidrett i Bærum Idrettspark søndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ingebrigtsen løp 3.36,21 i Bærums Idrettspark søndag. Det var 16/100 sekund bak tiden Samuel Teferas satte i januar, men nå viser det seg at etiopieren ikke får løpet godkjent som verdensrekord av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

- Jeg kan bekrefte at rekorden ikke ble ratifisert, fordi det ikke var noen dopingkontroll på konkurransedagen, opplyser Jon Mulkeen i IAAF til VG.

Det betyr at Ingebrigtsen etter alle solemerker blir ny rekordholder. Navnet hans er allerede ført opp på IAAFs U20-liste over rekorder, men der er han listet opp sammen med den gamle rekordhaveren Ali Belal Mansoor (3.36,28). Først når verdensrekorden er endelig godkjent, vil 18-åringen fra Sandnes stå alene.

Med søndagens fantomløp satte Ingebrigtsen årsbeste i Europa. Han slo samtidig storebror Henriks norske rekord på 3.39,70 fra 2015. Det var også nordisk rekord.

- Jeg unner Henrik det beste, men en rekord som det der, den hadde stått lenge nok nå, sa Jakob Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer