SUPERMÅL

Chelsea- Southampton 2- 1 e.e.o. Toré Andre Flo scoret sitt første mål på Chelsea-brua, burde scoret to og kunne dyttet inn tre. Men så lenge Jodie Morris vant kampen etter 118 minutter spilte det ingen rolle. Nå er Tore André to gevinster unna Wembley.

Chelsea vant FA-cupen i mai, og gjorde seg i går kveld til en av denne sesongens favoritter i ligacupen. Det har mer enn litt med Tore André Flo å gjøre. For på en kveld da manager Gullit brukte seg sjøl pluss åtte nye spillere fra siste seriekamp mot West Ham, liknet Tore André plutselig på seg sjøl.

Etter en vanskelig førsteomgang mot Claus Lundekvam overvant han sin tidligere Brann-kamerat også.

  • For det var Claus Lundekvam som ble rundlurt da Tore André Flo fikk en ball som aldri så ut som scoring i den andre enden: Tore André vendte nitti grader bak ryggen på Lundekvam, fikk en meter i vendinga, og resten har du sett før.
  • Tore André Flos første scoring på Stamford Bridge kom som en knallperle med venstre i det korte hjørnet.

Well done, Flo

- Scoringa ga meg den sjølvtilliten jeg trengte. Dette er det beste jeg har prestert i Chelsea-drakta, sier Tore André.

Etter kampen kom Ruud Gullit bort til stryningen. Manageren gliste bredt og løsnet for en gangs skyld på tungebåndet: Well done, Flo!

- I pausa bestemte jeg meg for å gjøre noe sjøl, for i 1. omgang fikk jeg aldri ballen i de posisjonene jeg liker. Det lyktes, heldigvis, sier Tore André til NTB.

Ruud Gullit var mest fornøyd med et taktisk trekk i går. Da han tok seg sjøl av banen.

- Da manageren satt på benken spilte Chelsea bedre, sier Ruud Gullit. Det ligger mye sjølransakelse i det. Og kanskje også et lite løfte om at Chelsea-bossen holder seg til treningsdressen og topplua heretter.

Flere Flo-sjanser

Tore André Flo ha spilt seg nærmere en hyppigere startposisjon i Chelseas Premier League-framtid. Etter scoringa - den tredje siden sesongstarten i august - satt plutselig vendingene også. Og den vakreste av dem alle - helt makan til den som åpnet for Tore Andrés og Drillos seiersmål i Aserbajdsjan - burde gitt en scoring til.

Bare et heldig Jones-bein i Southampton-målet sto i veien.

Stig Johansen fikk 27 minutter av ekstraomgangene og ble del i et fyrverkeri av en fotballkamp. Han lurer sikkert fortsatt på hvordan lagkamerat Matt Le Tissier klarte å unngå å gjøre kvelden Southamptons. For bortelagets store hadde åpent mål et par ganger, og en fri heading som så ut som 2- 2 i kampens siste sekunder.