Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Clark Kent Apuada

«Supermann» (10) slo Phelps' verdensrekord

Clark Kent Apuada har allerede startet satsingen mot OL.

SUPERTALENT: Clark Kent Apuada tok en 23 år gammel verdensrekord under Far West International Championship. 10-åringen blir beskrevet som et naturtalent og satsingen mot OL i 2024 er allerede i gang. Foto: AFP PHOTO / MONTEREY COUNTY AQUATIC TEAM
SUPERTALENT: Clark Kent Apuada tok en 23 år gammel verdensrekord under Far West International Championship. 10-åringen blir beskrevet som et naturtalent og satsingen mot OL i 2024 er allerede i gang. Foto: AFP PHOTO / MONTEREY COUNTY AQUATIC TEAM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke ofte at Michael Phelps (33) blir skjøvet nedover på rekordlistene, men på onsdag sto 10 år gamle Clark Kent Apuada for en aldri så liten sensasjon.

Gutten - som passende nok blir kalt «Supermann» - slo Phelps 23 år gamle rekord på 100 meter butterfly. Verdensrekorden til Phelps på 1:10.48, satt da han selv var 10 år, er historie. Under Far West International Championship i California svømte Apuada på 1:09.38.

KAPPLØP: Flere seere har tydd til Twitter etter Discovery Channels «Shark Week»-spesial, der Michael Phelps skulle svømme om kapp med en hai. Haien var datagenerert, det hadde ikke alle seerne fått med seg. Video: Discovery Channel Vis mer

Phelps, som vant hele 28 olympiske medaljer gjennom karrieren, var raskt ute og gratulerte 10-åringen.

- Gratulerer til #clarkkent med å ha knust rekorden. Fortsett slik, kompis!! #dreambig, skrev han på Twitter.

Verdensrekorden for seniorer på 100 meter butterfly tilhører også Phelps og lyder 49.82.

Satser mot OL

- De fleste kaller meg bare Clark, men etter at jeg slo rekorden til Michael Phelps, har de begynt å kalle meg Supermann, forteller supertalentet til CBS.

Clark Kent er som kjent Supermanns ekte navn, når han ikke har på seg kappe, og er ute og redder liv. Faren er stor fan av superhelten, og kalte opp sønnen etter den fiksjonelle karakteren.

- Vi forteller folk at han heter Clark, men når de får høre hans fulle navn, kaller de ham bare for Supermann, forteller moren.

Etter rekorden kunne kallenavnet knapt vært mer treffende, og 10-åringen har allerede framtiden planlagt. Han vil bli like god som Phelps, og har satt seg mål om å delta i OL 2024. Da vil han kun være 16 år gammel.

- Rekorden motiverer meg til å fortsette med svømming, til å fortsette å trene og til å gjøre alt jeg kan for å bli best, forteller Apuada, som svømmer for Monterey County Aquatic Team.

Om han ikke kommer seg til Paris i 2024, er OL på hjemmebane i Los Angeles fire år senere målet. Phelps var 15 år gammel da han debuterte i OL.

- Et naturtalent

Apuada har kun drevet med svømming i fire år, men har vist en voldsom utvikling på kort tid. 10-åringens trener, Dia Riana, ser ingen grenser for stortalentet.

- Denne gutten er ulik alle andre jeg noen gang har trent. Han har alltid skilt seg ut, og er et naturtalent, forteller treneren til CNN.

Med så stor suksess i ung alder er det ofte en fare for at det kan gå til hodet på unge mennesker. Det er imidlertid ikke Apuada redd for.

- Det takler jeg veldig godt, og jeg har riktig balanse. Jeg elsker å svømme, og har mange folk som støtter meg. Både trenerne og foreldrene mine er alltid der for meg, sier han.

I tillegg til svømming driver han med kampsport, piano og datakoding.