Superomgang av Aamodt

Kjetil Aamodt kjørte seg opp fra 13. til pallplass i Adelboden. Dagbladet.no fulgte storslalåmrennet.

Mens Hermann Maier ikke klarte å kvalifisere seg til finaleomgangen kjørte Aamodt seg inn til en 13. plass i 1. omgang i dag.

Med det var han neste to sekunder bak teten, og hadde også Truls Ove Karlsen to plasser foran seg.

I pausen må noe ha skjedd med Aamodt. Han fosset inn til omgangens beste tid, hele 98 hundredeler bedre enn rennvinner Hans Knauss (Østerrike).

- Forholdene var optimale i første omgang, og jeg er litt ergerlig for at jeg ikke kjørte bedre. Det var nemlig mer å gå på. At jeg fikk bestetid i finaleomgangen viser at potensialet er der og at fallet i Bormio er tilbakelagt. Alpint er som å sykle; man glemmer det aldri, sa Aamodt ifølge NTB på pressekonferansen etter rennet.

Bare Knauss og sveitsiske Michael Von Gruenigen klarte å stå i mot nordmannens sluttspurt i Sveits.

Da både Benjamin Raich og 1. omgangsleder Didier Cuche kjørte ut, kunne Aamodt glede seg over tredjeplass og enda en pallplass i storslalåm.

- Endelig løsnet det! I Kranjska var jeg for svak til å oppnå noe særlig med resultater, men nå har jeg trent godt en uke og føler jeg er tilbake og vel så det, sier Aamodt.

Ekstra hyggelig for Norge: Slalåmspesialist Truls Ove Karlsen svingte seg ned til en sjetteplass, hans beste plassering noensinne i grenen.

Tidligere har han aldri kapret verdenscuppoeng i disiplinen.

Lasse Kjus er ikke i storform og måtte nøye seg med en 23. plass i Adelboden. Bjarne Solbakken kjørte ut i 2. omgang, som Aksel Lund Svindal og Andreas Nilsen i 1. omgang.