Superomgang av Viken

22-åringen kjørte seg opp fra 24. til 5. plass.

Line Viken kjørte seg opp fra 24. til en meget sterk 5. plass i 2. omgang i verdenscupen i slalåm i Megève i dag. Sveriges Anja Pärson vant.

Det er 22-åringens beste plassering i verdenscupen noensinne. I desember 2002 kjørte hun inn til 13. plass i Lenzerheide i Sveits.

Viken lå hele 2,49 sekunder bak ledende Marlies Schild fra Østerrike etter 1. omgang, og det så mørkt ut for de norske alpinjentene.

Men i 2. omgang kjørte Line Viken forrykende i mellompartiet og hadde beste omgangstid. Anja Pärson fra Sverige vant rennet, 34 hundredeler foran østerrikske Marlies Schild. Pärson kjørte seg opp fra en 5. plass, og var 1,62 sekunder foran Viken i mål.

Forholdene i bakken ble vanskeligere og vanskeligere, og flere løpere kjørte ut i 2. omgang, blant dem Nicole Hosp fra Østerrike og tyske Annemarie Gerg som lå på 3. plass.

Trine Bakke Rognmo kjørte inn til 18. plass etter å ha ligget på plassen bak Viken etter 1. omgang. Hun var til slutt 2,57 sekunder bak vinneren.

Karina Birkelund endte på 37. plass og Andrine Flemmen på 39. plass, og var dermed ikke kvalifisert til finaleomgangen i dette verdenscuprennet.

(NTB)

JUBLER:</B> Her vant Line Viken NM i slalåm. I dag kjørte hun seg inn til sen sensasjonell 5. plass i Frankrike.