Superparet får startnekt hvis de ikke kvitter seg med sponsor

Beskjed fra det internasjonale skiforbundet.

SPONSORTRØBBEL: Anna Haag og Emil Jönsson kan bli tvunget til å bryte sponsoravtalen med Unibet, etter at FIS i går bestemte at det ikke vil være tillat for enkeltutøvere å bli sponset av utenlandske spillselskap. Photo: Nisse Schmidt / NTB Scanpix
SPONSORTRØBBEL: Anna Haag og Emil Jönsson kan bli tvunget til å bryte sponsoravtalen med Unibet, etter at FIS i går bestemte at det ikke vil være tillat for enkeltutøvere å bli sponset av utenlandske spillselskap. Photo: Nisse Schmidt / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det har den siste tiden vært mye fokus på at idrettstjerner lar seg sponse av utenlandske spillselskap.

Cathrine Larsåsen og Mats Zuccarello Aasen har begge fått problemer med forbund og landslag etter å ha signert egne avtaler.

I går var det John Arne Riise som høstet kraftig kritikk etter å ha signert en avtale med Betsson.

Også i Sverige lar idrettstjernene seg lokke. Anna Haag og Emil Jönsson skrev før VM i fjor en avtale med Unibet, men kan nå bli tvunget til å bryte avtalen.

Nye regler For det internasjonale skiforbundet (FIS) er for tiden samlet i Dubrovnik, og i går ble sponsing fra utenlandske spillselskap diskutert.

Det ble da bestemt at utenlandske spillselskap kan sponse arrangementer, men ikke enkeltutøvere.

Det kan få følger for Haag og Jönsson, som i utgangspunktet har skrevet kontrakt med spillselskapet til etter OL i Sotsji neste år.

- Min umiddelbare tolkning av FIS avgjørelse er at det ikke kommer til å være tillatt. De kan ikke være tilknyttet et spillselskap, sier Johan Sares, langrennsjef i det svenske skiforbundet til Expressen.

Kan få startnekt Sares snakker videre om konsekvensene det får hvis de ikke bryter avtalen.

- Sånn jeg forstår det får de da ikke starte i noen konkurranser som blir arrangert av FIS. Det betyr egentlig stort sett alle internasjonale konkurranser, inkludert verdenscupen, sier Sares, men legger til at regelen ikke er så lett å tyde.

- Det er en del å sette spørsmålstegn ved. Hvordan skal man forholde seg til pokerselskapene som arrangerer eventer med blant andre Marcus Hellner og Petter Northug? Vi må granske FIS beslutning før vi vet dette helt sikkert.