Superparets kollaps

Det er snart to år siden Caroline Wozniacki og Rory McIlroy ble kjærester. Siden den gangen har begge slitt på hver sin idrettsarena.

HAR SETT BEDRE DAGER: Rory McIlroy (t.h) og Caroline Wozniacki (t.v.) sliter begge på sportsfronten nå om dagen. Her fra april, hvor Wozniacki stilte som McIlroys caddie før Masters-turneringa i Augusta, Georgia. Foto: AP Photo/NTB Scanpix
HAR SETT BEDRE DAGER: Rory McIlroy (t.h) og Caroline Wozniacki (t.v.) sliter begge på sportsfronten nå om dagen. Her fra april, hvor Wozniacki stilte som McIlroys caddie før Masters-turneringa i Augusta, Georgia. Foto: AP Photo/NTB ScanpixVis mer

Onsdag røyk den danske tennisyndlingen ut av Wimbledon-turneringa allerede i andre runde - og det mot tsjekkiske Petra Cetkovska, som er ranket som nummer 196 i verden. Wozniacki på sin side er ranket som nummer ni, men så seint som i oktober 2010 var hun nummer én i verden.

Så ble hun altså sammen med Rory McIlroy.

Det skjedde i slutten av august 2011, og siden den gangen har suksessen for det meste uteblitt for Wozniacki. Hun spilte seg riktignok til semifinalen i US Open like etter at forholdet med golferen ble bekreftet, men det er også det beste hun har prestert i en Grand Slam-turnering de siste to årene.

I Grand Slam-sammenheng har Wozniacki blitt slått ut i første runde hele tre ganger siden paret bekreftet kjærligheten i august 2011. Kvartfinale har hun nådd bare én gang i det gjeveste selskap, i tillegg til OL-kvartfinalen fra 2012.

Ikke første gang Tapet mot Cetkovska onsdag kan i stor grad tilskrives en fotskade hun pådro seg da hun skled på gresset i det første settet. Da hun møtte pressen etter kampen kom tårene.

- Det er verre å tape på grunn av en skade enn på vanlig vis. Om man taper ordentlig, så greit nok, motstanderen spilte bedre, og kanskje jeg kunne har rettet på et par ting. Men nå sitter jeg bare med en tom følelse i kroppen, sa Wozniacki ifølge Ekstra Bladet.

SLITER PÅ HVER SIN FRONT: Rory McIlroy (t.v.) sliter på golfbanen, mens kjæresten Caroline Wozniacki (t.h.) sliter på tennisbanen. Foto: Andrew Redington/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
SLITER PÅ HVER SIN FRONT: Rory McIlroy (t.v.) sliter på golfbanen, mens kjæresten Caroline Wozniacki (t.h.) sliter på tennisbanen. Foto: Andrew Redington/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer

Det er ikke første gangen hun har skadet foten, og etter kampen fikk hun sprikende tilbakemeldinger fra leger og fysioterapauter.

- Nå er mitt eneste fokus å bli frisk igjen, avsluttet hun pressekonferansen i London.

Skuffende sesong for McIlroy Da kan hun kanskje få litt trøst fra kjæresten, nord-irske Rory McIlroy. Han har ikke strevd like mye som sin danske kjæreste før denne sesongen. I år har det derimot gått virkelig trått, og en enslig andreplass står foreløpig som hans beste plassering på PGA-touren.

24-åringen er fortsatt rangert som nummer to i verden bak Tiger Woods, men her blir han hjulpet av at rangeringen tar utgangspunkt i de siste to årene. De første seks månedene av 2013 har McIlroy vært en skygge av seg selv.

I årets US Masters og US Open har nord-iren blitt henholdsvis nummer 25 og 41. Første mulighet til revansje var Irish Open som startet torsdag. Der ønsket McIlroy å slå tilbake.

- Det beste jeg kan gjøre denne uka er å gå ut og kose meg, smile, og prøve å spille så godt jeg kan, for å vise hvor stor pris jeg setter på støtten jeg får, sa McIlroy til Belfast Telegraph onsdag.

UTE: Danske Caroline Wozniacki røyk ut for tsjekkiske Petra Cetkovska under Wimbledon-turneringa onsdag. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB Scanpix
UTE: Danske Caroline Wozniacki røyk ut for tsjekkiske Petra Cetkovska under Wimbledon-turneringa onsdag. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB Scanpix Vis mer

Men godt spilte han ikke. Superstjernen, som er regnet som Tiger Woods' arvtaker, gikk torsdagens førsterunde på Europatouren i Irland på to over par. Den svake starten gjorde at han lå langt bak teten.

Han gjorde blant annet to ukarakteristiske bogeyer på par 5-hull.

Fredagen ble ikke noe bedre, og han klarte ikke cuten. Det betyr at McIlroy er ute av Irish Open allerede på den andre dagen.

- Det var ikke akkurat hva jeg hadde håpet på. Jeg skal jobbe hardt og forsøke å gjøre meg klar til British Open, sier McIlroy ifølge NTB.

SLITER: Rory McIlroy har ikke fått det til å stemme på første dag av Irish Open i Maynooth. Foto: AFP PHOTO/ PETER MUHLY/NTB Scanpix
SLITER: Rory McIlroy har ikke fått det til å stemme på første dag av Irish Open i Maynooth. Foto: AFP PHOTO/ PETER MUHLY/NTB Scanpix Vis mer