Superredning sørget for at Stabæk brøt tapsrekka

Slo Glimt.

• Stabæk - Glimt 2-1 (1-0)

NADDERUD (Dagbladet): Stabæk tok en solid 2-1-seier mot Bodø/Glimt og nordlendingene har ikke vunnet på Nadderud Stadion på ti år. Forrige gang Glimt slo Stabæk på bortebane var i mai 2004.

- Dette var en god seier og jeg er fornøyd med laget. Dessverre er Glimt nære scoring i sluttminuttene og jeg er ikke helt fornøyd med hvordan vi gjennomfører kampen. Vi slipper oss for langt ned, sier Stabæk-trener Bob Bradley til Dagbladet.

Et straffemål av Jon Inge Høiland og en heading av stopperkollega Paolo Fontanello sørget for Stabæk-seier, og at laget slo tilbake etter to strake serietap.

- Vi starter for svakt og får en tidlig scoring i mot. Da blir det vanskelig for oss, sier Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen til Dagbladet.

Moustapha Ndiaye scoret Glimts eneste.

Glimt skapte flere store sjanser og hjemmelaget kan takke keeper Mande Sayouba for at det bare ble ett baklengsmål. Målvakten hadde flere superredninger.

Lagene var tabellnaboer før helgas serierunde og begge de nyopprykkede hadde fått en godkjent start på sesong. Stabæk sto med to seiere, samtidig hadde Bodø/Glimt én seier og to uavgjort på de fire første kampene.

Det var ingenting å se på forholdene i Bærum - med strøken gressmatte og nydelig vårvær for de 4002 tilskuerne.

Straffe-mål Stabæk fikk straffespark etter 12 minutter. Spissen Franck Boli falt i bakken etter at Dominic Chatto satte ut foten.

Dommer Dag Vidar Hafsås var sikker - og pekte på straffemerket, til store protester fra flere Glimt-spillere.

Stabæk-veteran Jon Inge Høiland var nødeløs og banket inn 1-0 til vertene.

Det var hjemmelaget som var giftigst i åpningen og Fredrik Brustad kom til en god sjanse bare to-tre minutter etter scoringen. Angriperen fanget opp en langpasning og avsluttet fra skrå vinkel. Keeper Pavel Londak reddet med beinet og Stabæk fikk corner.

Ropte på straffe Glimt kom til en god sjanse med rundt fem minutter til pause. Trond Olsen var plutselig helt alene i Stabæk-feltet, men avslutningen fra 10-11 meter gikk utenfor stengene.

STORSPILL: . Stabæk-keeper Mandé Sayouba.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
STORSPILL: . Stabæk-keeper Mandé Sayouba. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Stabæk-keeper Mande Sayouba fikk vist seg fram etter 41 minutter. Med noe uortodoks keeperspill reddet han to-tre baller rett etter hverandre - den siste med et tigersprang omtrent helt ute på 16-meteren.

På overtid i første omgang gikk Glimt-spiss Abdurahim Laajab i bakken etter en takling av Pablo Fontanello. Laajab ropte på straffespark, men fikk ingenting av dommer Hafsås.

Stabæk gikk til pause med 1-0-ledelsen.

Mer Stabæk Men det gikk bare fem minutter av annen omgang før hjemmelaget økte.

En corner fant hodet til Høiland som headet i tverrliggeren. På returen var stopperkollega Pablo Fontanello frampå og nikket inn 2-0.

STRAFFE: Jon Inge Høiland scoret 1-0 til Stabæk fra straffemerket. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
STRAFFE: Jon Inge Høiland scoret 1-0 til Stabæk fra straffemerket. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Glimt slet med å spille seg til store sjanser, men et kvarter før slutt lykkes gjestene.

Redusering Glimt kom seg rundt på høyresida ved Pape Alioune Ndiaye, og midtbanespilleren slo et perfekt innlegg til innbytter Moustapha Ndiaye som stanget inn 2-1.

Glimt klarte aldri å sette inn en ekstra sluttspurt og alle poengene ble igjen i Bærum.