Superreserven avgjorde

Skader har ødelagt hele vårsesongen for Anders Kiel. Mandag kom mossespissen inn 20 minutter før slutt og avgjorde kampen mot Vålerenga med to mål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bare fem minutter brukte Kiel på å finne nettmaskene. En flikk fra Christian Johnsen ble ekspedert forbi Vålerengas keeper Tore Krogstad bare sekunder etter at gjestene hadde tatt ledelsen 2-1. Seks minutter før slutt gikk den store, sterke svensken høyest på et innlegg fra Gard Kristiansen og ordnet 3-2. Dermed hadde Moss snudd kampen og sikret seg tre poeng.

- Jeg var veldig spent etter å ha gått skadet i fem uker. Før dette innhoppet hadde jeg bare én omgang på U-laget, og jeg er selvsagt veldig fornøyd, smilte Kiel. På forhånd hadde han ubeskjedent nok tippet at han ville score i comeback'et.

Dominerte

Moss dominerte stort før pause, men var i ferd med å miste initiativet da Kiel kom inn. Han markerte seg allerede med sin første ballberøring, men Tommy Sylte greide ikke å styre pasningen mellom stengene.

I stedet sørget Espen Musæus for 2-1 til Vålerenga etter en feil av Geir Johansen. Som bakerste mann i mosseforsvaret fomlet Johansen utilgivelig, Musæus snappet ballen og alene med keeper Rino Hansen gjorde han ingen feil. Men gleden varte ikke lenge for Vålerenga, som fortsatt ikke har tatt poeng på fremmed gress denne sesongen.

- Anders er kjøpt inn for å score mål, sa en tilfreds mossetrener Knut Torbjørn Eggen.

- Vi har snakket mye sammen etter 0-6 i Molde, for å få den kampen ut av kroppen. Søndag trente vi på det vi kan best, og spesielt før pause fungerte spillet bra, mente Eggen.

Rosenborg-stil

Aggressive Moss la press på gjestene fra første spark og skapte to fine muligheter i løpet av de fire første minuttene. Eggens mannskap minte mye om Rosenborg, med bredde i spillet og kjappe overganger. På et punkt skilte laget seg fra forbildet i Trondheim: Eeffektiviteten.

Det måtte et billig straffespark til for å gi vertene 1-0. Christian Johnsen gikk over ende i en duell med Viggo Strømme, og Raymond Kvisvik gjorde ingen feil fra straffemerket. Selv mossetrener Eggen måtte innrømme at straffesparket var billig.

Snaue timen var spilt da Juro Kuvicek slo tilbake, på Vålerengas andre sjanse. Espen Haug la en fin stikker, og Kuvicek skjøt på direkten i langhjørnet. Musæus ga Vålerenga ledelsen før Kiel startet sitt eget lille show til Vålerenga-trener Lars Tjærnås' skuffelse.

- Vi var for dårlige, spesielt før pause. Vi kom bedre med i 2. omgang, men totalt sett var det ikke godt nok, sa Tjærnås.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer