Superreserven reddet Stabæk

Innbytter Thomas Finstad ble Nadderuds store helt da han i dag avgjorde bronsethrilleren mot Viking. Han satte inn 4-3 et minutt på overtid og ga Bærum-laget seks poengs forsprang på rivalen.

Stabæk hadde lenge alt under kontroll mot gjestene fra oljebyen. Petter Belsvik og Jesper Jansson sikret de blå en tilsynelatende trygg 2-0-ledelse til pause.

Da Belsvik økte til 3-0 tidlig i 2. omgang, så det ut til at kampen var punktert og at bronsemedaljene i realiteten var i boks.

Så enkelt var det imidlertid ikke. Mens Stabæk begynte å fomle i de bakre rekker, startet Viking en sluttspurt av de sjeldne. Først headet Helge Bjønsaas inn den første reduseringen. Deretter scoret Vegard Skogheim og Idar Mathiasen.

Psykologisk

Med 3-3 ville avstanden mellom lagene forblitt tre poeng, og kampen om bronsen ville vært åpen.

Viking ville med sin opphenting også ha sikret seg psykologisk ballast for en sluttspurt mot medalje.

Thomas Finstad ville det annerledes. 20-åringen, som har hatt en vanskelig høst med både fotball og førstegangstjeneste, mottok en lang ball og kjempet seg gjennom før han smart trillet ballen under Viking-keeper Tore Snørteland. Dermed ble det 4-3, og det skal svært mye til for at Stabæk ikke kaprer klubbens første bronsemedaljer noensinner.

Det største

- Mitt største øyeblikk på fotballbanen, sa Thomas Finstad etter kampslutt. Han gjorde sitt niende eliteseriemål for sesongen.

- Bittert å få et mål imot etter å ha stått på i 90 minutter og hentet opp tre mål, mente Vegard Skogheim.

Med bare fire serierunder igjen, og seks poeng å ta igjen, ser det ut som Viking må belage seg på fjerdeplassen.