Superreserven som endelig går i Solskjærs fotspor

MOLDE (Dagbladet): Som 19-åring ble Stig Arild Råket sammenliknet med Ole Gunnar Solskjær. Fem år etter fikk han heltestatus i Molde etter tidenes innhopp på Røkkeløkka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kristiansunderen har ikke spilt en kamp fra start etter at han for to år siden ble hentet til Molde. Skader og manglende form har satt 24-åringen utenfor laget i lange perioder, også i år da han ble skadet rett for sesongstart.

«Jeg prøver å lære av Solskjær,» sa 19-åringen til Dagbladet i 1997 da han pøste på med scoringer for Clausenengen som sendte laget opp i 1. divisjon. Han ble notert på blokka til trener Åge Hareide i 1997, kjøpt av trener Erik Brakstad i 2000 og tatt fram av trener Gunder Bengtsson da det sto om være eller ikke være for Molde i gullstriden i 2002.

Molde-Lyn 2-0

Mål:Stig Arild Råket (77), Råket (87), BB: Daniel Berg Hestad

Tung tid

- Det har vært tungt å hele tida bli satt ut av spill med skader når jeg følte jeg var på vei mot formen. Noen ganger har jeg hatt mest lyst til å gi opp, sier Stig Arild Råket, som 16 minutter før slutt kom inn som innbytter for Thomas Mork.

Tre minutter seinere fikk han den første silkepasningen fra Fredrik Gustafsson og smelte inn 1- 0 med en av sine første berøringer på ballen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer