Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Superreserven takker sjuke Estil

RAMSAU (Dagbladet :på nettet): I dag skulle Odd-Bjørn Hjelmeset egentlig ha trent mot femmila. Isteden steppet han inn som reserve for magesjuke Frode Estil. - Jeg takker Frode Estil for at han ble sjuk, smiler den lykkelige bronsevinneren.

På dagen hvor de norske storfavorittene Bjørn Dæhlie, Thomas Alsgaard, Espen Bjervig og Erling Jevne skulle kjempe om gullet, var det superreserven Odd-Bjørn Hjelmeset som overrasket.

27-åringen som egentlig er best på den lange femmila sviktet ikke, og tok medalje i sin VM-debut for Norge.

- I går fortalte jeg Frode at jeg ville gjøre mitt beste, gliser Odd-Bjørn. Men at det skulle gå så bra på sin første VM-distanse, hadde han nok bare drømt om på forhånd.

Chips og cola

I går spiste Odd-Bjørn masse potetgull og han drakk mye cola.

- Kanskje dette var resepten, forteller han til et fulltallig oppmøtt pressekorps. På dagens 10-kilometer startet bronsevinneren ganske treigt i sporet. Skiene var ikke de beste fra start.

- Ved fem kilometer hørte jeg at jeg lå som nummer 5-6. Prokororov lå som nummer tre og jeg var ikke så langt bak ham, forklarer Hjelmeset. Fra fem kilometer og utover ble skiene hans bare bedre og bedre.

- Jeg hadde masse krefter igjen på slutten, sier overraskelsen.

Vil ta Myllylä

Søndagens femmil var foran VM målet for 27-åringen.

- Da håper jeg å slå Myllylä. I morgen blir det hardt, men jeg skal prøve så godt jeg kan, sier Hjelmeset med tanken på morgendagens jaktstart.

På pressekonferansen fikk bronsegutten spørsmål om det var skuffelse i den norske leiren fordi Norge hittil ikke har tatt noen gullmedalje.

- Ikke for meg, gliser Odd-Bjørn.

BRONSE: Superreserven Odd-Bjørn Hjelmeset (27) tok medalje i sin VM-debut for Norge.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media