Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Are Strandli og Kristoffer Brun

Superroerne om kampen for å nå matchvekta: - Kan være brutalt

Are Strandli og Kristoffer Brun er gullfavoritter når ro-VM starter denne uka.

SUPERDUO: Kristoffer Brun og Are Strandli ror for VM-gull i Bulgaria. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SUPERDUO: Kristoffer Brun og Are Strandli ror for VM-gull i Bulgaria. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRUNGEN (Dagbladet): Etter et friår er Are Strandli (30) og Kristoffer Brun (30) tilbake for fullt. I sommer tok de EM-gull. Nå er de selvskrevne favoritter i VM.

Gutta deltar i lettvektsklassen, og må dermed ha ei snittvekt på 70 kilo. Noen av metodene for å komme ned under grensa er brutale.

Før EM-gullet startet de morgenen med en løpetur, før de inntok en lett frokost. Så la duoen seg i et glovarmt bad, før de pakket seg inn ullundertøy, regnjakker og krabbet under dyna.

I tillegg må de selvfølgelig være nøye med hva de spiser.

- Det ligger hele tiden litt i bakhodet at vi må være nøye. Det blir normalt for oss etterhvert, men hvis man ser fra utsiden, så forstår man at det kan virke ganske sykt, flirer Kristoffer Brun overfor Dagbladet.

Kan være brutalt

Are Strandli sier at det kan være brutalt.

- Det er jo det. Det går litt i perioder, av og til er det lett, andre ganger tungt. Både mentalt og fysisk, sier Strandli.

Han utdyper:

- Man finner andre måter å kose seg på. Begge er veldig glad i mat, og i god mat. Men for øyeblikket er vi enda gladere i å ro fort, sier Strandli.

Han innrømmer at det er deilig når man endelig kan slippe seg litt løs. Derfor er det reint koselig at gutta feirer EM- og VM-gull med så «vanlige» ting som biff eller pizza.

I jubelen etter OL-bronsen i Rio i 2016 utbrøt de to at de skulle feire med biff. Måltidet skulle helst være fett, salt og fritert.

Friår

Are Strandli kom nylig tilbake til roingen etter å ha tatt seg et friår. Da jobbet han blant annet som journalist i Hegnar, og la roingen helt til side. Han og Brun opplevde umiddelbar suksess med EM-gull etter å ha rodd sammen i bare tre måneder etter comebacket.

- Det ble mer burger, pizza og biff. Mer av det aller meste, gliser Strandli.

De lengste treningsøktene han gjorde i friåret, er mer like restitusjonsøktene de hadde på rolandslaget. Da fikk han seg en vekker.

- Jeg tenkte at... gud, de er beinharde, de som driver med det. Det er beinhardt å være i det regimet og ha det fokuset og være så målbevisst på alle områder. Jeg er imponert og fascinert av de som driver med dette. Det krever ekstremt mye, sier Strandli

Ror for gull

Nå ror de for gull.

- Målet i VM er gull. Definitivt, sier Kristoffer Brun til Dagbladet.

På ett år tapte de et VM- og OL-gull med 0,9 sekunder til sammen. Det viser at det er en sport med utrolig små marginer. Før EM-gullet i august, hadde ikke duoen stått på toppen av pallen siden VM-gullet i 2013.

- Er det frustrerende at dere har vært så nært?

- Ja, det var vært veldig frustrerende. Det har vært så tett. Man må ikke bare heve seg bittelitt, men man må heve seg en hel del. Da blir man mer konsekvent på toppen, sier Strandli.

Nå føles det som de har tatt det løftet. Nå er de klare for å vise konkurrentene at de på ingen måte er avskrevet i gullkampen.

- Man blir tryggere også, når man kjenner at det går bra på trening og i konkurranser. Det blir en forsterkende effekt, sier Brun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!