Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Superserie ga NM-gull og kongepokal

Thorkildsen viste VM-form.

SOLID: Andreas Thorkildsen leverte fire kast over 86 meter og viste bunnsolid VM-form under NM på Lillehammer.Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
SOLID: Andreas Thorkildsen leverte fire kast over 86 meter og viste bunnsolid VM-form under NM på Lillehammer.Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

Andreas Thorkildsen har VM-formen inne. Det viste han i Lillehammer-NM med mesterskapsrekord, NM-gull og kongepokal.

Fire av kastene i NM-finalen var på over 86 meter, og vinnerkastet i siste omgang målte 88,55 meter. De andre kastene i serien var slik: 81,64-86,39-83,42-86,85 og 86,13.

- Det var veldig bra, men så var det gode forhold her også. Det jeg kan si er at det er deilig å avslutte med en slik kastserie og et vinnerkast på over 88 meter før VM, sa Andreas Thorkildsen til NTB.

Kampen om kongepokalen sto mellom ham og kappgjengeren Erik Tysse, men etter spydfinalen var det ingen tvil. Akkurat som på Bislett i 2006 kunne Thorkildsen klatre opp på seierspallen og motta det gjeve trofeet.

- I og med at jeg kastet i Stockholm på fredag visste jeg ikke helt hvordan kroppen ville fungere her. Derfor hadde jeg ingen plan. Det var åpent om det skulle bli ett, tre eller seks kast. Alt funket så bra at det var greit å kaste hele serien, sa den dobbelte OL-vinneren.

Avslappet

- Jeg hadde ingen store forventninger før jeg kom hit, så jeg kastet avslappet og bra. Det kan kanskje være en av årsakene til at det gikk så langt, mente Thorkildsen som også fortalte at helsa er 100 prosent bra. Han kjenner ikke til de problemene han slet med tidligere i sommer.

- Nei, jeg er helt fin, men her merket jeg selvsagt at jeg var litt sliten etter stevnet i Stockholm, sa han. Også på Stockholm stadion imponerte han med superkasting.

- Jeg vil si at den serien jeg presterte her er veldig stabil, og det er selvfølgelig en styrke med tanke på det mesterskapet jeg står foran, sa Norges største friidrettsutøver i øyeblikket.

Han har vunnet OL-gull både i 2004 og 2008. I EM ble det sølv i 2006, men i VM har han til gode å gå helt til topps. Der er det blitt sølvmedaljer både i 2005 og 2007.

Godt grunnlag

- Jeg har et godt grunnlag før VM nå, og jeg håper jeg skal kunne heve meg ytterligere et hakk, for jeg skal ikke nekte for at jeg har lyst til å kaste over 90 meter et par ganger denne sesongen også, sa han etter NM-seieren.

- At jeg kan kaste to stevner så tett på hverandre som tilfellet har vært i Stockholm og her på Lillehammer med gode resultater skjer ikke så ofte. Det forteller meg at det bare er finsliping på det tekniske som gjenstå før VM nå, sa Thorkildsen.

- Er tryggheten stor?

- Ja, jeg føler meg alltid veldig trygg, og nå kaster jeg i tillegg så stabilt og bra at det kommer til å bli ekstremt spennende i VM, sa han.

KONGEPOKALVINNER: Mesterskapsrekord på meget sterke 88,55 og NM-gull ga også kongepokal for Andreas Thorkildsen.Foto: Kristoffer Øverli Andersen / SCANPIX
KONGEPOKALVINNER: Mesterskapsrekord på meget sterke 88,55 og NM-gull ga også kongepokal for Andreas Thorkildsen.Foto: Kristoffer Øverli Andersen / SCANPIX Vis mer

Han sa også at han har god kontroll på både form og oppladning til VM. Stort sett følger trener Åsmund Martinsen og Thorkildsen gamle kjente opplegg.

- Vi har kontroll på det vi gjør før VM, så det skal ikke være noen problem å holde på formen de neste tre ukene. Jeg håper til og med å heve meg enda et hakk, sa den eneste norske gullfavoritten i Berlin ved siden av gullkandidatene Kjersti Tysse Plätzer og broren Erik Tysse i kappgang.

- Jeg føler ikke at jeg har noe spesielt stort press på meg før VM i Berlin, selv om jeg mangler et VM-gull i samlingen. Hver gang det er mesterskap vil jeg gjerne vinne gullet, så VM er på ingen måte spesielt. Jeg går i hvert fall ikke rundt og tenker mye på at jeg mangler VM-gullet, sa årets kongepokalvinner.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media