Superserie ga NM-gull og kongepokal

Thorkildsen viste VM-form.

SOLID: Andreas Thorkildsen leverte fire kast over 86 meter og viste bunnsolid VM-form under NM på Lillehammer.Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
SOLID: Andreas Thorkildsen leverte fire kast over 86 meter og viste bunnsolid VM-form under NM på Lillehammer.Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Andreas Thorkildsen har VM-formen inne. Det viste han i Lillehammer-NM med mesterskapsrekord, NM-gull og kongepokal.

Fire av kastene i NM-finalen var på over 86 meter, og vinnerkastet i siste omgang målte 88,55 meter. De andre kastene i serien var slik: 81,64-86,39-83,42-86,85 og 86,13.- Det var veldig bra, men så var det gode forhold her også. Det jeg kan si er at det er deilig å avslutte med en slik kastserie og et vinnerkast på over 88 meter før VM, sa Andreas Thorkildsen til NTB.Kampen om kongepokalen sto mellom ham og kappgjengeren Erik Tysse, men etter spydfinalen var det ingen tvil. Akkurat som på Bislett i 2006 kunne Thorkildsen klatre opp på seierspallen og motta det gjeve trofeet.

- I og med at jeg kastet i Stockholm på fredag visste jeg ikke helt hvordan kroppen ville fungere her. Derfor hadde jeg ingen plan. Det var åpent om det skulle bli ett, tre eller seks kast. Alt funket så bra at det var greit å kaste hele serien, sa den dobbelte OL-vinneren. Avslappet- Jeg hadde ingen store forventninger før jeg kom hit, så jeg kastet avslappet og bra. Det kan kanskje være en av årsakene til at det gikk så langt, mente Thorkildsen som også fortalte at helsa er 100 prosent bra. Han kjenner ikke til de problemene han slet med tidligere i sommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer