SKUFFET: Finn Hågen Krogh hadde et håp om å få gå stafetten for Norge. Slik ble det ikke. Foto: Hans Arne Vedlog
SKUFFET: Finn Hågen Krogh hadde et håp om å få gå stafetten for Norge. Slik ble det ikke. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

Superskuffet superreserve

Finn Hågen Krogh (24) vraket - igjen.

FALUN (Dagbladet): I fjor var Finn Hågen Krogh forhåndsuttatt til OL-sprinten. Han ble vraket i siste liten.

Helga før VM vant han både sprint og 15 kilometer i Östersund, men fikk likevel ikke gå noen VM-sprint. I dag skjedde det igjen. Tross solid form inn mot VM - toppet med gull på lagsprinten sammen med Petter Northug og femteplass på gårsdagens 15 kilometer - ble det ikke rom for Finn Hågen Krogh på stafetten.

Trener Trond Nystad landet  - i Martin Johnsrud Sundbys sykefravær - på gårsdagens bronsevinner Anders Gløersen (28).

- Løypa passer perfekt Et uttak det ikke er mulig å angripe. Gløersen har vært bunnsolid på fristil i vinter, og bronsen fra i går overbeviste Nystad om at han er rett mann på tredjeetappen.

- Løypa passer Anders perfekt. Den er ganske lett, mye dobbeltdans, og de skal ikke opp Mördarbacken, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Dagbladet.

Kan gå alt Bra for Gløersen, som får en eventyrlig gullsjanse. Desto mer kjipt for Finn Hågen Krogh, som vel snart må begynne å lure på hvor fort han i det hele tatt må gå for å få være med på norsk stafettmoro i framtida.

- Finn Hågen var selvsagt veldig skuffet. Det har han både lov til, og grunn til å være, sier Løfshus.

- Ble han sint?

- Nei, har var fattet. Skuffet, men fattet. Men etter det som skjedde i går, ante han vel at dette kunne komme.

- Reiser han hjem?

- Nei, nei. Finn Hågen er i superform, og han er reserve til stafetten. Skulle en av løperne bli sjuke før stafetten er Finn Hågen klar.

- Han er en super-reserve. Det er jo slik at ved sjukdom kan vi ikke endre på rekkefølgen. Reserven må ta etappen til den som ikke kan stille. Og Finn Hågen er like god på alt, sier Vidar Løfshus til Dagbladet.