SJOKKTAP: Barcelona tapte hele 0-4 borte mot Athletic Bilbao i første kamp i den spanske supercupen fredag. Barca-trener Luis Enrique tror fortsatt klubben kan vinne trofeet. Foto: AP Photo/Alvaro Barrientos
SJOKKTAP: Barcelona tapte hele 0-4 borte mot Athletic Bilbao i første kamp i den spanske supercupen fredag. Barca-trener Luis Enrique tror fortsatt klubben kan vinne trofeet. Foto: AP Photo/Alvaro BarrientosVis mer

Supersmell for Barcelona. Men Enrique tror de kan snu

Tapte 0-4.

Barcelona tapte hele 0-4 borte mot Athletic Bilbao i første kamp i den spanske supercupen fredag. Barca-trener Luis Enrique tror fortsatt klubben kan vinne trofeet.

Den regjerende spanske seriemesteren har en formidabel oppgave foran seg i mandagens returoppgjør. I Bilbao var katalanerne sjanseløs mot et gnistrende Athletic-lag, men Enrique har på langt nær gitt opp håpet.

- Hvis det er noen som kan snu dette, så er det Barcelona. Vi får vente til mandag å se, men vi vil gi alt vi har, sa Enrique.

Mange baklengsmål I den europeiske supercupen tidligere i uka vant de 5-4 etter ekstraomganger mot Sevilla. Åtte baklengsmål på to kamper har ikke klubben sluppet inn på 14 år. I forrige sesong brukte dem hele 13 kamper på å slippe inn antallet mål Barcelona allerede har fått mot seg denne sesongen.

- Det bekymrer meg at vi slipper inn så mange mål. Vi vil analysere det og forsøke å korrigere det. Fotball er et spill av feil. Vi har gått fra å være ett av de vanskeligste lagene å score mot til ett av de enkleste, sa Enrique.

Tøft program Med 120 minutter tirsdag i sterk varm i den europeiske supercupen, og to kamper i den spanske supercupen fredag og mandag, har Barca et tøft kampprogram før åpningen i La Liga neste helg. Barcelona-sjefen vil ikke gi det skylden for prestasjonen mot Athletic Bilbao.

- Vi kom fra å konkurrere bare tre dager siden. Jeg gjorde flere endringer og jeg aksepterer å ta skylden. Jeg mener jeg må beskytte spillerne. Dette er ikke punktet i sesongen der spillerne burde spille 120 minutter. Jeg tror ikke at dette er øyeblikket for å lete etter unnskyldninger. Det er slik det er og jeg aksepterer det, sa Enrique.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram