<strong>SKADET:</strong> Adama Diomande mister trolig Norges skjebnekamp mot Bulgaria torsdag. 
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SKADET: Adama Diomande mister trolig Norges skjebnekamp mot Bulgaria torsdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Superspissen mister trolig Norges skjebnekamp

- Diomande ikke spilleklar til torsdag, sier legen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NADDERUD STADION (Dagbladet): I går fortalte Joshua King at han mest sannsynlig ikke rekker Norges landskamper mot Bulgaria og Kroatia neste uke.

Nå får landslagssjef Per-Mathias Høgmo enda en dårlig nyhet: Stabæk-lege Arne Røde forteller nemlig at Norges nye superspiss Adama Diomandes (25) skade er så alvorlig at han trolig ikke kan spille torsdagens skjebneoppgjør i Sofia.

- Etter min mening er ikke «Dio» spilleklar til torsdag, sier Røde til Dagbladet - etter kampen mellom Stabæk og Odd.

- Et traume Den kampen gikk uten Diomande, og det var tydelig at Stabæk savnet den fryktløse spissens tempo, bevegelighet og scoringer. Da lagoppstillingene kom spekulerte enkelte på om fraværet til 25-åringen skyldtes at han var i ferd med å bli solgt fra klubben.

Det avkrefter Stabæks lege, før han forteller hvilken skade Diomande pådro seg mot Sandefjord sist helg.

- Han fikk seg en smell i lyskeområdet. Det er et traume inn mot muskelfestene i benvevet der. Han har hatt veldig vondt. Det har blitt blødninger, og er ganske smertefullt. Vi har holdt ham unna treningsfeltet, men han er under opptrening på sykkel og driver med andre øvelser, sier Røde.

Trenger sju dager til Diomande har scoret 17 mål på 21 tippeliga kamper så langt denne sesongen. I hans tre siste matcher har han notert seg for to nettkjenninger i samtlige. Kun RBK-spiss Alexander Søderlund kan vise til samme, brennhete form.

I morgen formiddag risikerer imidlertid Diomande å bli sendt hjem kun kort tid etter at han slutter seg til landslagstroppen i Oslo. Der vil Holmlia-gutten umiddelbart bli undersøkt av landslagets støtteapparat.

- Så får de vurdere om de vil ha han til opptrening eller om de vil sende ham hjem. Vi har hatt en åpen dialog med landslagets støtteapparat, sier Røde.

- Når tror du Diomande er kampklar igjen?

- Jeg håper han er kampklar i løpet av en uke, men den bransjen jeg jobber i er ikke alltid like forutsigbar. Det har med kroppens egen evne til å lege seg selv. Men han har respondert bra den siste uka, så vi er optimistiske, sier Røde, vel vitende om at Norge spiller hjemme mot gruppeleder Kroatia neste søndag.

Senere søndag kveld bekreftet Stabæks medisinske støtteapparat at det er veldig liten sjanse for at Diomande rekker Bulgaria-kampen.

- Vi har snakket med landslaget i kveld. Såfremt det ikke skjer et mirakel i løpet av natten, møter Diomande til rehabilitering på Nadderud mandag. Helsen må gå foran alt, og sånn som denne skaden ser ut nå, kan han ikke spille kampen torsdag. Da må han få hjelp fra oven, sier Stabæks fysioterapeut Fredrik Birkemo til TV 2.

Birkemo ville ikke utelukke at Diomande kan rekke Kroatia-kampen 6.september

- Vi får ta en ny vurdering senere i uken om han eventuelt kan rekke Kroatia-kampen, sier Birkemo.

• Før ukas dobbeltkamper ligger Norge (10 poeng) på tredje plass i EM-kvalifiseringsgruppe H. Kroatia (13 poeng) leder foran Italia (12 poeng), mens Bulgaria (åtte poeng) er på fjerde plass. Topp to gir direktebillett til neste sommers mesterskap i Frankrike. Tredjeplass gir playoff.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer