Superspissen som truer Solskjær

OPAKER, Romerike (Dagbladet): Alex Ferguson har endelig fått brukt de 248 millionene som har brent i lomma hans et drøyt år, og Ruud van Nistelrooy er klar for Manchester United. Ruud's - who's out? er spørsmålet man nå stiller i England.

Ole Gunnar Solskjær kom til landslagets Bulgaria-samling med Nistelrooy-informasjonen som en godt bevart hemmelighet. Det var før nyheten sprakk fra Old Trafford. Og som nyutnevnt landslagskaptein og UNICEF-ambassadør fikk han selvfølgelig spørsmålet:

- Hva nå?

- Jeg håper uansett kjøp å være med i Uniteds framtidsplaner, sier Ole Gunnar Solskjær.

- Det er åpenbart at laget trenger forsterkninger for å komme enda lenger neste sesong. Og det Ferguson bestemmer er det beste for klubben.

- United trenger de spillerne han mener er best.

Det siste har Ole Gunnar Solskjær helt rett i. Verdens største fotballklubb trenger verdens beste spillere. Men trenger de den femte beste av de spissene som nå har kontrakt med klubben?

Neppe!

- Ruud van Nistelrooy blir en lagkamerat, sier Solskjær om spisskonkurrenten.

- Jeg har allerede snakket med Jaap Stam om hvordan vi skal uttale navnet hans.

Måtte komme

- Jeg er veldig glad for at kontrakten med Manchester United endelig gikk i orden, sier han, som flytter fra PSV Eindhoven til United.

- På tross av det som skjedde da jeg ble skadet i fjor har følelsene mine for klubben vært like sterke hele tida. For Manchester United er en klubb jeg alltid har drømt om å spille for.

- Nå er den drømmen gått i oppfyllelse, sier Ruud van Nistelrooy.

For en av de andre vil den sannsynligvis dø. I løpet av sommeren. Rotasjonssystem eller ikke - Alex Ferguson er nødt til å velge. Og hvor inderlig han har ønsket å gi de fire spissene han har ytterligere konkurranse forteller følgende uttalelse fra Nistelrooy:

- Sjøl i perioden hvor jeg var på vei tilbake fra skaden snakket United jevnlig med meg. Det sier alt om den klubben jeg nå er så heldig å bli en del av.

Lojalitet mot spilletid

Engelske fotballeksperter mente i går kveld at Ole Gunnar Solskjær kan bli på Old Trafford - hvis han sjøl ønsker det. Man mener Dwight Yorke - som bare har levert 10 mål denne sesongen - er spilleren Ferguson vil prøve å selge. Og bakgrunnen for konklusjonene er nordmannens lojalitet, den plettfrie adferden og hans enorme evner til å leve opp til den merkelappen han hater å ha hengende over seg, men som Ferguson har klistret på ham: «Den beste reserven noensinne.»

I Teddy Sheringhams favør taler den nytegnede ettårs-kontrakten og 21 scoringer så langt denne sesongen.

For 14 målscorer Andy Cole er det landslagsplassen og Fergusons klokkertro på enda en vår som er årsaken.

Men hva ønsker Ole Gunnar Solskjær ut over at han håper å være en del av Uniteds framtidsplaner? Se det er han for proff til å svare på. Men vi vet at han vil og mener seg berettiget til mer spilletid.

Lojaliteten til tross - det skulle da også bare mangle.

- Henrykt

Allerede i dag får du ni ganger pengene om du våger noen slanter på Ruud van Nistelrooy som toppscorer i Premier League neste år. Det kan virke som om sir Alex mener det er god verdi for pengene.

- Jeg er henrykt over at vi har skrevet kontrakt med Ruud - han er en spiller jeg har beundret lenge. Og avtalen bare understreker vår bestemthet på å forbedre stallen, sier United-manageren.

<B>NY UNITED-SPISS:</B> Ruud van Nistelrooy ble i går Manchester Uniteds femte angrepsstjerne.