FYRTE ARSENAL FORAN: Et drømmetreff av Alexandre Lacazette sendte Arsenal i føringen på Emirates. Foto: Reuters/John Sibley /NTB scanpix
FYRTE ARSENAL FORAN: Et drømmetreff av Alexandre Lacazette sendte Arsenal i føringen på Emirates. Foto: Reuters/John Sibley /NTB scanpixVis mer

Arsenal slo Everton etter mål av Lacazette og Aubameyang

Superspissene fikset seier for Arsenal

Ett mål hver av Alexandre Lacazette og Pierre-Emerick Aubameyang sørget for Arsenal-seier at hjemmelaget slet lenge mot Everton.

  • Arsenal - Everton 2-0 (0-0)

Arsenal tok sine fjerde ligaseier på rappen hjemme mot Everton. Etter en tøff sesongstart hvor de tapte åpningsoppgjørene mot Manchester City og Chelsea har Nord-London laget klatret til sjetteplass på tabellen, fortsatt seks poeng bak Liverpool, men med god kontakt til resten av topplagene.

I løpet av fem minutter tidlige i den andre omgangen avgjorde Arsenal kampen. Plutselig våknet vertene etter 55 svake minutter og mål av spissduoen Alexandre Lacazette og Pierre-Emerick Aubameyang gjorde oppgaven for tøff for Everton.

Gjestene fra Liverpool hadde god grunn til å være skuffet. «The Toffees» var det beste laget fram til den første scoringen og Aubameyang burde blitt avblåst for offside da han satte inn det andre.

Etter en lovende sesongstart har de nå ikke vunnet på de fire siste Premier League-kampene.

For Arsenal ble det tilslutt en nærmest perfekt aften. For første gang under Unai Emerys ledelse holdt de nullen bakover. At sluttresultatet virket komfortabelt til slutt skal hjemmefansen takke Petr Cech for.

Keeperen har vært under mye kritikk for måten han har taklet Emerys ønske om å spille ut kort bakfra, men mot Everton viste den rutinerte målvakten hvorfor han blir prioritert framfor nyinnkjøpte Bernd Leno. En rekke meget gode redninger gjorde ham til banens beste spiller.

- Det var veldig fornøyelig. Det var en annerledes kamp. Selv om vi holdt nullen slet vi med å holde unna mot dem, de spilte godt.

- Det har ligget i kortene (at vi skulle holde nullen), jeg syntes vi forsvarte oss godt mot Newcastle også, men vi har blitt bedre til å forsvare oss mot innlegg og det hjelper oss keeperne, sa Cech etter kampen.

Det eneste skåret i gleden for hjemmelaget var at midtstopper Sokratis Papastathopoulos måtte ut med skade etter en halvtimes spill.

Everton best

Calvert-Lewin var plutselig helt alene med Petr Cech, men tsjekkeren i Arsenal-buret tok ballen da Everton-spissen forsøkte å gå rundt i stedet for å avslutte.

Arsenal slet med å spille seg ut bakfra forbi Evertons høye press, og Xhaka, Cech og Sokratis var svært ukomfortable med å spille av presset.

Gjestene gikk rett i strupen på Arsenal og var nærmest mål i den første omgangen på Emirates. Richarlison var tilbake for Everton etter to kampers karantene og var den største trusselen på banen i den første omgangen.

Brasilianeren kom seg til tre gode avslutningsmuligheter, hvorav Cech måtte strekke seg for å holde ute ballen ved en anledning.

Også Lucas Digne på et godt frispark og Theo Walcott satte Cech på prøve i den første omgangen og målvakten var Arsenals desidert beste i den første omgangen.

Hjemmelaget skapte særdeles lite og deres eneste ordentlige sjanse kom da Nacho Monreal kom til avslutning fra åtte meter etter en fin pasning av Aubameyang. Skuddet var imidlertid ikke godt nok til å overliste Jordan Pickford.

To kjappe

Everton begynte også den andre omgangen best og fortsatte det høye presset som Arsenal slet med å spille seg forbi.

Arsenal ropte på straffe ti minutter ut i den andre omgangen, men dommer Jon Moss avviste alle protester etter at en heading fra Aubameyang traff en Everton-forsvarer i hånda.

SUPERDUO: Alexandre Lacazette og Pierre-Emerick Aubameyang stod for målene. Foto: Kieran McManus/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB scanpix
SUPERDUO: Alexandre Lacazette og Pierre-Emerick Aubameyang stod for målene. Foto: Kieran McManus/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB scanpix Vis mer

Det så ut til å vekke Arsenal. Bare minutter senere satt det første målet, og det en skikkelig perle.

Torreira vant igjen ballen høyt i banen, Ramsey spilte en fin ball ut til Lacazette som fra hjørnet av 16-meteren tok et steg inn i banen og dunket ballen bort i det lengste krysset via stolpen.

Tre minutter senere satt det andre målet. Mesut Özil ble spilt fri i store rom til høyre og kunne gå rett på mål. Alene med keeper valgte tyskeren å spille en pasning til Aaron Ramsey. Waliseren fikk ikke til en avslutning, men mottaket ble til en pasning til Aubameyang som enkelt satte ballen forbi Pickford.

Reprisen viste riktignok at gaboneseren burde vært vinket for offside da han var en halvmeter innenfor bakerste forsvarer på Ramseys pasning.

Michael Keane var nærmest en redusering for Merseyside-laget, men Petr Cech viste seg nok en gang fram med en flott redning nede ved lengste stolpe.

Everton forsøkte i det lengste å sette et trykk på the Gunners i sluttminuttene og Cenk Tosun sørget for at Cerch måtte holde seg på tærne helt til siste spilleminutt, men igjen var Arsenal-keeperen med på notene.