Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Superspissene sikret Spurs-seier

Tottenham vant i Tsjekkia og tok et stort steg mot avansement i UEFA-cupen.

(Dagbladet.no) Slavia Praha - Tottenham 1-2. Engelskmennene har et veldig godt utgangspunkt i UEFA-cupen etter borteseieren i Tsjekkia.

Juande Ramos ledet Sevilla til to UEFA-cuptriumfer på rad. I fjor høst overtok han managerstolen i Tottenham, og i kveld tok klubben første steg på veien mot neste runde.Londonerne er langt unna en topplassering i Premier League, men skal spille ligacupfinale om halvannen uke og henger fortsatt med i UEFA-cupen.

Og det var selvfølgelig Super-spissene som sørget for Spurs-seier. Robbie Keane scoret sitt 20. mål i Tottenham-trøya for sesongen og Dimitar Berbatov nettet for 16. gang.

- Vi kunne scoret nok til å ha avgjort det hele, for i første omgang spilte vi fantastisk, sier Robbie Keane til Five.

Holdt på å utlikne

Spurs fikk en drømmestart i den tsjekkiske hovedstaden da Dimitar Berbatov scoret fra kanten av 16-meteren etter bare fire minutter.

Etter en halvtime doblet Robbie Keane ledelsen da han omsatte et Jermaine Jenas-forspill i scoring.

Tottenham hadde stort sett full kontroll, men det ble likevel spennende mot slutten. 21 minutter før slutt mistet Radek Cerny (som tidligere har spilt i Slavia) et innlegg fra Jaroslav Cerny - og David Strihavka reduserte for tsjekkerne.

SCORET IGJEN: Robbie Keane (bildet) og Dimitar Berbatov sørget for at Tottenham har et godt utgangspunkt foran returkampen i London. Foto: EPA
SCORET IGJEN: Robbie Keane (bildet) og Dimitar Berbatov sørget for at Tottenham har et godt utgangspunkt foran returkampen i London. Foto: EPA Vis mer

- Det er sånne ting som skjer. Radek er stor nok til å takle dette. Vi visste at de ville prøve å gjøre det vanskelig for oss etter pause, men jeg har ingen god forklaring på hvorfor vi var så dårlige, sier Keane.

Slavia Praha - som leder den tsjekkiske eliteserien, men ikke har spilt på to måneder på grunn av vinterpausen - holdt på å utlikne mot slutten. Erich Brabec prøvde seg med en farlig heading, men ballen gikk i tverrliggeren.

Vinneren av dobbeltoppgjøret møter vinneren av PSV - Helsingborg (2-0 i Nederland) i åttendelsfinalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media