Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Superspissens reaksjon: - Jeg har sett bildet. Det er sykt, er det ikke?

Vardy og Kane slutter aldri å forbløffe.

FRA LEICESTER-BENKEN TIL LANDSLAGET: Harry Kane, Jamie Vardy og Danny Drinkwater sitter her på benken for Leicester på Englands nest øverste nivå for snaut tre år siden. Foto: Getty Images
FRA LEICESTER-BENKEN TIL LANDSLAGET: Harry Kane, Jamie Vardy og Danny Drinkwater sitter her på benken for Leicester på Englands nest øverste nivå for snaut tre år siden. Foto: Getty Images Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har sett bildet. Det er sykt, er det ikke? For en forskjell noen år kan gjøre. Hver dag, når jeg har tid, tenker jeg på reisen jeg har vært på, forteller Jamie Vardy, ifølge Daily Mail.

Bildet 29-åringen snakker om viser han selv sammen med landslagskompisene Harry Kane (22) og Danny Drinkwater (26) på benken til Leicester i Championship for bare tre år siden. Nå kjemper Vardy med Kane om både toppscorer- og ligatittelen i Premier League. Og for to dager siden puttet begge i Englands 3-2-seier borte mot Tyskland.

- Det er helt vilt Mens Vardys historie, fra amatørspill i Fleetwood Town i 2012 til stjernestatus i dag, skal ha tiltrukket seg interesse fra filmselskaper i Hollywood, har også Kane en utrolig reise å se tilbake på.

Før forrige sesongs gjennombrudd i Tottenham var 22-åringen på utlån til fire forskjellige klubber i det engelske divisjonssystemet. Da Leicester spilte semifinale mot Watford i kampen om opprykk til Premier League for snaut tre år siden var heller ikke verken han, Vardy eller Drinkwater vurdert som gode nok til å starte oppgjøret.

- Danny viste meg bildet. Det er helt vilt. Fotball er et finurlig spill. Det kan snu fort. Det viser hva hardt arbeid og dedikasjon kan gjøre. Vi har kommet langt, men det stopper ikke her. Vi har mye hardt arbeid igjen å gjøre for å fortsette progresjonen og utvikle oss videre, sier Kane.

Gir Hodgson et luksusproblem Mot Tyskland sist lørdag lå England under 2-0 med en halv time igjen å spille. Da var Kane og Vardy med på å snu kampen til seier med hvert sitt praktmål.

Sistnevnte gjorde Bayern Münchens Manuel Neuer, mannen som anses av mange for å være verdens beste keeper, til ufrivillig statist da han hælflikket inn 2-2 bare noen minutter etter at trener Roy Hodgson sendte ham på banen.

I morgen forventes det at Vardy starter på topp i treningskampen mot Nederland. Det samme ønsker Vardy og Kane å gjøre under sommerens EM-sluttspill i Frankrike, noe som i tilfelle kan gå på bekostning av Wayne Rooney.

SENSASJON: Det skal være interesse fra Hollywood om å filmatisere Vardys utrolige reise fra amatørfotball til stjernehimmelen på bare noen få år. Foto: Scanpix
SENSASJON: Det skal være interesse fra Hollywood om å filmatisere Vardys utrolige reise fra amatørfotball til stjernehimmelen på bare noen få år. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er ikke min avgjørelse å ta. Det er opp til sjefen. Wayne er en fantastisk spiller. Han er kapteinen vår, og Roy har gjort det klart at han ønsker å bruke ham. Det eneste jeg kan gjøre, er å jobbe hardt og gi manageren et problem, forteller Kane.

- Rooney er et femtevalg Selv om Hodgson kan oppleve det som et luksusproblem, er ikke Simen Stamsø Møller i tvil: TV 2-eksperten ville benket Rooney under EM hvis valget var hans.

- Hvis jeg skal rangere spissene til England nå, vil jeg si Kane, Daniel Sturridge, Vardy, Danny Welbeck og så Rooney. Rooney er et femtevalg. De andre virker både sprekere og bedre enn Rooney om dagen. Det er egentlig en veldig god nyhet for England, men dårlig for Rooney. Det virker helt ulogisk at han skal starte i EM, sier Stamsø Møller til Dagbladet.

Hogdson har selv gått langt i å frede Rooney. Den engelske landslagssjefen mener det ikke er rettferdig å snakke om posisjonens hans på laget så lenge han er skadet. Stamsø Møller mener på sin side at Kane er Englands beste spiss, noe 22-åringen viste prov på mot Tyskland.

GA SEG ALDRI: Kane var på utlån til fire forskjellige klubber før han slo gjennom forrige sesong. Foto: Scanpix
GA SEG ALDRI: Kane var på utlån til fire forskjellige klubber før han slo gjennom forrige sesong. Foto: Scanpix Vis mer

- Kane er veldig, veldig bra. Han hadde en start på sesongen som sikkert var bittelitt traumatisk for ham, med mange kamper uten mål. Nå gjør han egentlig det samme som da, men forskjellen er at han scorer. Etter min mening er han den beste engelske angriperen. Han er jevnest, bra i de fleste av spillets faser og aller viktigst: Han er en skikkelig god målscorer, sier Stamsø Møller.

HERJER: Vardy og Kane kjemper om toppscorertittelen i Premier League. Foto: Scanpix
HERJER: Vardy og Kane kjemper om toppscorertittelen i Premier League. Foto: Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart