Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Supersprint og mer show i skiskyting

Skiskytterledelsen varsler ny øvelse.

Like etter jul ble øvelsen supersprint testet ut i norgescupen.

- Vi kjørte en prolog, og det gikk bra. Det må nok testes ut noe mer før det introduseres i verdenscupen, men jeg tror ikke det ligger så lengt fram i tid før vi får se de beste løpere gå denne konkurranseformen. Det hadde vært spennende, sier landslagssjef Alf Koksvik.

- I skiskyting har vi fått mye skryt for at vi er flinke til å komme opp med nye konsepter, men nå er det ganske lenge siden sist, legger han til.

IBU-president Anders Besseberg bekrefter at konseptet ligger klart og kan tas i bruk.

- Men vi setter ikke inn en ny øvelse bare for å gjøre det. Da må den forbedre programmet, og akkurat nå fungerer det vi har veldig godt, sier Besseberg.

Flere alternativer

Supersprinten er ikke ulik langrennssprinten i formen, og skal kjøres med prolog, delfinaler og finale. Prologen er mellom 800 og 1000 meter, med to skytinger. I finaleheatene går utøverne mot hverandre.

Det blir ikke strafferunde eller tilleggsminutt slik en tradisjonelt har hatt i skiskyting. Men det er ikke helt avklart hvordan skytingene skal avvikles.

FLERE TETTE DUELLER: I en supersprint vil det bli flere tette dueller, som denne mellom Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen under VM i Östersund. Foto: ARNT E. FOLVIK
FLERE TETTE DUELLER: I en supersprint vil det bli flere tette dueller, som denne mellom Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen under VM i Östersund. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

- En kan lade med ett og ett skudd, eller en kan ha fire magasiner i våpenet og skyte til alle blinkene er nede. Men da må en av sikkerhetsmessige grunner legge våpenet igjen på standplass. Det siste alternativet er å ha tre tilleggsskudd, og at de som ikke får ned alle blinkene blir tatt ut av løpet, sier Koksvik.

- Spennende

Både Halvard Hanevold og Ole Einar Bjørndalen er åpne for den nye øvelsen, men de er skeptiske dersom det betyr at VM-programmet i framtida blir enda tøffere.

- Det hadde absolutt vært spennende å teste ut, men jeg tror ikke det er avhengig for framtida til skiskyting som idrett at vi får inn denne øvelsen på programmet. Det begynner i så fall å bli veldig lange mesterskap, sier Bjørndalen.

- Det blir litt den type renn som vi går i Schalke, og det er litt show. Jeg tror definitivt øvelsen kommer på programmet, men da må de som bestemmer kanskje evaluere de øvelsene vi har for at det ikke skal bli for mange renn. Det viktigste for publikum og presse er at de beste stiller opp hele tiden, og for at vi skal klare det må ikke programmet bli for tett, sier Hanevold.

MER SHOW: Halvard Hanevold tror supersprinten kommer, men at en annen øvelse da kanskje må vike.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media