Supersprintduellen avlyst i OL

Tyson Gay ikke til finalen.

BEIJING (Dagbladet.no): En av de aller største forhåndsfavorittene til medaljer på 100 meter i OL, Tyson Gay, klarte ikke komme seg videre fra semifinalen i kveld.

Gay ble nummer fem i sin semifinale, og bare de fire første er direkte kvalifisert til finalen. Dermed måtte Gay eventuelt kvalifisere seg som den med best tid av de som ikke var kvalifisert.

Dessverre for Gay hadde Kim Collins i den foregående semifinalen samme tid som ham, og dermed fikk ingen av dem plass i den gjeveste finalen senere i kveld.

- Jeg er ganske skuffet. OL var det store målet mitt, og jeg trodde jeg skulle komme til finalen, sier Gay til pressen etter løpet.

- Jeg hadde bare ikke noe å gi i dag. Jeg løp så fort jeg kunne og ga hundre prosent. Det er litt bittert, men jeg har ingen unnskyldning for jeg prøvde så godt jeg kunne.

Gay er regjerende verdensmester på både 100 og 200 meter, og har verdens nest raskeste tid på 100 meter. Han har løpt på 9.77 i år, og 9.68 i det amerikanske OL-uttaket (raskere enn Usain Bolts verdensrekord på 9.72, men med for sterk medvind).

Gay hadde, i likhet med norske Jaysuma Ndure, problemer med å komme seg videre fra mellomrunden i går kveld. Men i motsetning til Jays tok Gay seg videre som tredjemann i heatet sitt i går. Det gjorde han altså ikke i kveld.

- Jeg føler meg sterk, avslappet og bra, men det var bare ikke der, forteller verdensmesteren.

SLÅTT UT: Tyson Gay ble bare nummer fire i sin semifinale, og får ikke løpe finalen. - Jeg er ganske skuffet. OL var det store målet mitt, og jeg trodde jeg skulle komme til finalen, sier han.
SLÅTT UT: Tyson Gay ble bare nummer fire i sin semifinale, og får ikke løpe finalen. - Jeg er ganske skuffet. OL var det store målet mitt, og jeg trodde jeg skulle komme til finalen, sier han. Vis mer

Dermed blir det heller ikke noe av duellen en hel friidrettsverden har sett fram til: Verdensrekordholder Usain Bolt mot verdensmester Tyson Gay til den endelige avgjørelsen om hvem som er verdens raskeste mann.

<B>MANGLER SPRUTEN FRA FJORÅRET:</B> Tyson Gay er ikke i nærheten av nivået fra 2007.