Supersprinterne i Sevilla

Supersprinterne Marion Jones og Maurice Greene er storfavoritter på de korteste distansene i VM. Nå tripper de etter å komme i gang.

Både Greene og Jones er fra USA - og ser på forhånd ut til å være suverene på på 100 og 200 m i VM.

- Jeg ser virkelig fram til å få startet lørdag, slik at jeg kan få vist hvor rask jeg virkelig er, sier Maurice Greene.

Greeene har tatt mål av seg til å vinne tre gullmedaljer i Sevilla; på 100 meter, 200 meter og 4 x 100 meter stafett.

Marion Jones går enda lenger enn Greene. Hun tror det skal være mulig å vinne gullet på de to sprintdistansene i tillegg til lengde og i hvert fall én av stafettene.

Felles for de to amerikanerne er at de vil være med på å dominere det sjuende verdensmesterskapet i friidrett. Dersom de oppnår sine mål, kommer de uten tvil til å bli VM's store forgrunnsfigurer.

- Stort. Slik svarte Maurice Greene da han ble spurt om hvordan det føltes å være verdens raskeste mann. Han satte verdensrekord på 100 meter med 9,79 sekunder tidligere i år, og etter at Ato Boldon trakk seg på grunn av skade, har han ingen relle utfordrere på 100 meteren.

- Da jeg satte verdensrekorden min oppnådde jeg et stort mål, og det føles bare vidunderlig deilig, sa han.

Han er selvsikker og har bare en melding til konkurrentene sine:

- Se opp for dette fenomenet!

På 200-meteren slipper han å møte verdensrekordholder Michael Johnson. Dermed blir nok namibieren Frankie Fredericks den tøffeste utfordreren, selv om de aller fleste helst ville sett duellen Greene mot Johnson på den flotte Olympiastadion i Sevilla.

- Det kan hende dere får se oss mot hverandre på 200-meteren i Sydney neste år, sa Greene, og Michael Johnson, som var tilstede på det samme pressemøtet, nikket og var enig.

- Og hvem vinner en slik duell?

- Jeg, svarer de to amerikanerne i kor.

Marion Jones har lite å frykte på 100 og 200 meter, slik det ser ut akkurat nå. Det kan nok bli tøffere for henne å sikre gullet i lengde, der hun har slitt litt tidligere i sesongen.

- Jeg har hatt noen problemer med å finne rytmen i tilløpet, men mener jeg har fått orden på det nå. Derfor ser jeg virkelig fram til lengdekonkurransen, sier Jones.

Hun frykter absolutt ikke at mesterskapet vil bli for slitsomt for henne.

- Allerede i fjor, i det amerikanske mesterskapet, deltok jeg i mange øvelser. Det tok jeg som trening til dette mesterskapet i Sevilla og OL i Sydney neste år. Jeg har en del erfaring med å konkurrere mye i ett og samme mesterskapet, så det er ikke et problem jeg er særlig bekymret for, sa hun.

(NTB)