Superspurt ga Webb Simpson seieren i US Open

- Jeg følte meg nesten som et nervevrak, sier vinneren.

SUPERSPURT: Amerikaneren Webb Simpson lå fire slag bak teten før siste runde i US Open, men slo til med en superspurt og tok sin første majorseier. 
Foto: REUTERS/Danny Moloshok
SUPERSPURT: Amerikaneren Webb Simpson lå fire slag bak teten før siste runde i US Open, men slo til med en superspurt og tok sin første majorseier. Foto: REUTERS/Danny MoloshokVis mer

Amerikaneren Webb Simpson lå fire slag bak teten før siste runde i US Open, men slo til med en superspurt og tok sin første majorseier.

26-åringen, som spilte sin andre US Open-turnering, pådro seg to bogeyer tidlig på avslutningsrunden, men han samlet seg og fortsatte etter det med fire birdier på de fem neste hullene, og dermed kunne han kontrollere konkurrentene på den siste halvdelen av avslutningsrunden.

Simpson avsluttet med 281 slag totalt etter å ha prestert to under par og 68 slag på den siste runden. Han var ett slag foran landsmannen Michael Thompson og iren Graeme McDowell.

- Jeg var nervøs, ja, jeg følte meg nesten som et nervevrak, sa Simpson etter at seieren var sikret.

- Jeg kjempet mot mange gode spillere, som har vunnet majorturneringer tidligere, så jeg kunne ikke være sikker på å vinne før alle var gjennom den siste runden. Men nå står jeg her som vinner og er verdens lykkeligste mann, sa Webb Simpson.

Dårlige forhold Avslutningsdagen i San Francisco var preget av dårlige forhold. Sur vind og regnskurer fra Stillehavet gjorde at det ble svært få birdier å se. For spillerne ble det et spørsmål om å overleve dagen uten å gjøre altfor mange feil.

De tidligere vinnerne Jim Furyk og Graeme McDowell innledet dagen i tet, men da iren pådro seg bogeyer på både tredje- og femte hull overtok Furyk ledelsen alene.

Men så våknet de tre unge amerikanerne Webb Simpson, Michael Thompson og John Peterson. Thompson var den første av dem som kom gjennom den siste runden med 282 slag, og for ham ble ventetiden ulidelig spennende.

Men store favoritter som Furyk og McDowell klarte ikke å straffe ham, selv om McDowell kom inn med 282 slag også.

Den som var flinkest til å beholde roen i avslutningen av årets US Open var Webb Simpson. Han gikk til topps etter en svært nervepirrende avslutning.

Full sprekk Tiger Woods, som har vunnet 14 majortitler i karrieren, men ingen av dem har kommet de siste fire årene, var lenge med i teten i årets US Open. Det så ut som om den tidligere verdenseneren var i ferd med å finne vinnersporet igjen, men i helgen ble det full sprekk.

Woods var definitivt ute av tetkampen etter de seks første hullene på søndagens avslutningsrunde, for da hadde han allerede avgitt seks slag i forhold til par. Det gjorde at 36-åringen raste nedover på listene, selv om han fikk samlet seg og kom gjennom sisterunden på 73 slag. Med 75 på lørdag måtte han likevel innse at helgen ble den verste i majorsammenheng for ham noensinne.

Men Tiger Woods gir ikke opp og så på de positive opplevelsene i årets US Open.

- Det var mye positivt i spillet mitt denne helgen. Jeg traff ballen bra og kontrollerte spillet mitt brukbart i perioder. Jo, dette kan jeg bygge videre på, mente tiger woods etter en skuffende plassering på banen i San Francisco.

(NTB)