Superspurt til liten nytte for bursdagsbarnet Kokslien

Ny annenplass i Kollen.

STERK I SPORET: Mikko Kokslien klarte bare nesten å hente inn Bryan Fletcher mot slutten, og dermed måtte bursdagsbarnet (27 år i dag) ta til takke med annenplass for annen dag på rad.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
STERK I SPORET: Mikko Kokslien klarte bare nesten å hente inn Bryan Fletcher mot slutten, og dermed måtte bursdagsbarnet (27 år i dag) ta til takke med annenplass for annen dag på rad.Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Mikko Kokslien avsluttet som en kule i kombinertsesongen. Men det ga bare to ganger nesten for lørdagens bursdagsgutt.

Han fylte 27 år og var ikke langt unna å gi seg selv en perfekt påskjønnelse. Søre Ål-karen avsluttet best av alle på 10-kilometeren, men det var for langt fram til førstegangsvinner Bryan Fletcher (USA).

Sørpeføret krevde mye av mange. Kokslien hadde mest i kroppen. Han fløy framover den siste kilometeren.

- Jeg hadde ingen tro på at jeg skulle bli nummer en, to eller tre etter hoppingen, sa Kokslien.

- Men på et slikt føre kan mye skje mot slutten. Derfor fikk jeg litt tro ut på den siste runden.

Sterkt 2012 Etter årsskiftet har resultatene kommet for ham. Åtte pallplasseringer (tre seirer) er det blitt på 15 individuelle renn.

Det er noe å ta med seg inn i sommertreningen før VM-sesongen. Mesterskapet går i Val di Fiemme. Der ble det andre- og tredjeplass for ham denne vinteren.

Lørdagens hopprenn måtte avbrytes etter 20 løpere i andre omgang. Da hadde snøen i tilløpet i Holmenkollen blitt til nær softis.

Det gjorde at Kokslien startet lang bak de beste i langrennet. Samme historie opplevde Magnus Moan. Også han gikk svært fort og endte på femteplass.

- Det var 18-19 varmegrader i tilløpet på grunn av sola. Man må lete hardt for å finne et system som kan stå mot det. Vi så etter hvert at vi måtte tenke på helsen til løperne. Vi ville ha alle hjem friske etter det siste rennet for sesongen, sa Lasse Ottesen i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Franskmannen Jason Lamy Chappuis vant verdenscupen foran Akito Watabe (Japan) og Kokslien.

Chappuis hadde også flest seirer denne vinteren. Han vant fem ganger.

(NTB)