VRAKET: HTC-Columbia-laget frykter for at de ved å ta med både Mark Cavendish og Andre Greipel (bildet) til Tour de France, risikerer interne konflikter mellom de to superssprinterne. Derfor må tyskeren vike plass for Isle of Man-ekspressen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro Garofalo
VRAKET: HTC-Columbia-laget frykter for at de ved å ta med både Mark Cavendish og Andre Greipel (bildet) til Tour de France, risikerer interne konflikter mellom de to superssprinterne. Derfor må tyskeren vike plass for Isle of Man-ekspressen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro GarofaloVis mer

Superspurteren Greipel vraket til Tour de France

HTC-Columbia frykter Cavendish-konflikt.

|||En av verdens raskeste spurtere, tyskeren André Greipel (27), får heller ikke i år sykle Tour de France.

Mannen med nest flest seirer på sykkelsetet i proffenes verden i fjor, får ikke plass i HTC-Columbia-laget på grunn av fryktet rivalisering med lagkamerat og - kaptein Mark Cavendish (25).

- Under Tour de France trenger vi ikke å snakkes. Jeg kommer ikke til å være der, sier Greipel, som vant en etappe i Giro dItalia forrige måned.

Cavendish vant seks etapper i fjorårets Tour og knivet lenge med Thor Hushovd (32) om den grønne poengtrøyen. Briten ble verdens mestvinnende syklist i fjor med 23 triumfer totalt.

Greipel sanket 20 seirer, åtte flere enn nestemann på lista, Edvald Boasson Hagen (23).

Tyskeren har aldri syklet Tour de France.

(NTB)