Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Superstatistikken Barcelona ikke vil se. - Vi må tro på at vi kan klare det

Det har gått 354 kamper siden Juventus tapte med tre mål eller mer. Italienerne går videre 19 av 20 ganger i kveld. Likevel tror Neymar at Barcelona kan «klare det umulige». 

SE HVOR STERKE VI ER: Leonardo Bonucci tar en prat med Lionel Messi under det første oppgjøret. Keeper Gigi Buffon (t.h.) har forøvrig ennå ikke sluppet inn mål mot Lionel Messi på fotballbanen. Foto: AFP PHOTO / Marco BERTORELLO / NTB Scanpix
SE HVOR STERKE VI ER: Leonardo Bonucci tar en prat med Lionel Messi under det første oppgjøret. Keeper Gigi Buffon (t.h.) har forøvrig ennå ikke sluppet inn mål mot Lionel Messi på fotballbanen. Foto: AFP PHOTO / Marco BERTORELLO / NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Juventus har en fot i semifinalen i Champions League, etter den imponerende 3-0-seieren over Barcelona i Torino. Den gamle dame kan få en revansj for det bitre finaletapet mot nettopp Barcelona for to sesonger siden (1-3).

Sebraene har også statistikken på sin side i dag. Uefa.com har sett på hvor mange lag som har gått videre etter 3-0 i det første oppgjøret i sluttspillet, og tallene viser at det 94,4 prosent sjanse for at Juventus-avansement.

Vi må også helt tilbake til januar 2011 (0-3 mot Napoli) sist Juventus tapte med tre mål eller mer, uansett turnering. Den gangen bestod Juventus av spillere som Storari, Grygera, Traoré, Aquilani, Pepe, Krasic, Toni og Amauri. De eneste som er igjen i Juventus fra den tiden er stopperne Bonucci og Chiellini, samt midtbanespiller Marchisio.

Det er 354 kamper siden Juventus tapte med tre mål, og det vitner om hvilken utfordring Barcelona står overfor. Likevel har superstjernen Neymar tro på at det kan gå.

- Vi må tro på at vi kan klare det, sier Neymar i et intervju med Esporte Interativo, gjengitt av beIN Sports.

Og med PSG-kampen på Camp Nou friskt i minnet, er det kanskje ikke så rart. Etter å ha tapt 0-4 i det første oppgjøret i åttedelsfinalen, slo katalanerne tilbake og banket franskmennene hele 6-1 i returoppgjøret.

- Her om dagen sa min far noe jeg fortsatt tenker på og som er sant: vi møter et annerledes lag, men Barcelona er fortsatt den samme, sier Neymar.

- Vi kan klare det. Vi har gjort det før og vi kan gjøre det igjen. Vi må gi absolutt alt. Dersom alt går bra, så blir det et nytt comeback. Jeg har troen på laget og våre krefter. Vi har ingenting å tape og alt å vinne, sier brasilianeren.

- Smått utrolig

Viasat-ekspert Petter Veland trodde ikke Barcelona skulle ta seg videre mot PSG, og tror heller ikke spanjolene vil klare det i dag. Men legger til at dersom det er noen lag som kan klare det, så er det nettopp Barcelona.

- De fleste trodde det var kjørt og at PSG ikke hadde det i seg (å tape med så stor margin journ.anm.), men Barcelona klarte det på smått utrolig vis, på en måte vi ikke har sett maken til før, sier Veland.

- Akkurat det med å forsvare en ledelse, med et så godt utgangspunkt, der tror jeg italienerne står hakket sterkere, sier Veland, som mener at Barcelona må ha en veldig god dag på jobben, samt at Juventus må levere sitt dårligste enkeltresultat på fem-seks år for at spanjolene skal gå videre.

Snuoperasjonen mot PSG kan imidlertid fungere som en vitamininnsprøytning for Barcelona.

- Det er to sider av saken her. Barcelona har nylig vist at dette er mulig å reparere, og gir de en forsterket tro på at dette er mulig. På en måte kan det bre seg en usikkerhet hos Juventus om at jobben ikke er gjort, med tanke på det som skjedde med PSG. Juventus kan samtidig bruke kampen til å unngå de samme feilene som PSG gjorde, sier Veland, som tror det blir hjemmeseier på Camp Nou.

- Jeg er ganske sikker på at Barcelona vinner kampen, men jeg er usikker på om Juventus har et så lavt nivå at de tillater seg å tape med tre mål eller flere, sier han.

Ingenting å tape

Juventus-stopper Giorgio Chiellini forteller til italienske Sky Sport at Barcelona er som «haier som kan lukte blod», og advarer sine lagkamerater om at det er langt fra over.

- Vi må være kompakte og ikke vise noe frykt. De er som haier som lukter blod og kan gjøre slutt på deg. Vi må holde dem så langt unna målet som mulig, sier Chiellini.

Barcelona-manager Luis Enrique er inne på at det kan være lettere å hente inn en tremålsledelse mot Juventus, enn det var å hente inn firemålsledelsen til PSG i åttedelsfinalen.

- Han har rett, matematisk sett. Alle forsøker å se ting fra eget perspektiv og han forsøker å forberede et comeback som vil være historisk, men vi skal forsøke å spolere hans siste Champions League-kamp på Barcelona-benken, sier Chiellini.

Og Enrique kan bli fristet til å kjøre på med alt det offensive skytset han har tilgjengelig.

- Vi kan spille med så mange som åtte angripere mot Juventus uten at det vil være en risiko, for vi har ikke noe å tape. Vi har alltid vært kjent for å ha en offensiv filosofi, så det blir ikke noe problem, sier Enrique.

Monaco - Borussia Dortmund (3-2 første kamp) og Barcelona - Juventus (0-3 første kamp) vises på henholdsvis Viasat Sport og Viasat Fotball 20.45 i kveld.