Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Superstjerna ble funnet død på cellen. Ved siden av ham lå en bibel, og tre håndskrevne lapper

Aaron Hernandez tok sitt eget liv, ifølge rettsmedisinerne. Men familien krever omfattende etterforskning.

- TOK LIVET SITT: Fotballspilleren Aaron Hernandez. Her et bilde fra 2013 tatt i rettssalen. Foto: AP Photo/Boston Herald, Ted Fitzgerald/NTB Scanpix
- TOK LIVET SITT: Fotballspilleren Aaron Hernandez. Her et bilde fra 2013 tatt i rettssalen. Foto: AP Photo/Boston Herald, Ted Fitzgerald/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Natt til onsdag tok Aaron Hernandez livet sitt i Souza-Baranowski-fengselet i Massachusetts.

Det konkluderte delstatens rettsmedisinere torsdag, ifølge Boston Globe.

Avisa omtaler også tre håndskrevne notater funnet ved siden av en bibel inne i cellen til Hernandez. Hva som sto i disse, er ikke offentliggjort.

Bibelvers i panna

Den tidligere fotballstjerna skal imidlertid ha skrevet «John 3:16» på sin egen panne, skriver Boston Globe.

Den norske oversettelsen av bibelverset lyder slik:

«For så har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv.»

- Resultatet av etterforskningen er at Hernandez var alene på tidspunktet da han ble hengt, uttalte Joseph D. Early Jr., distriktsadvokat for Worcester, i en pressemelding om undersøkelsene.

DRAMATISK: Politiet gjennomsøkte hjemmet til NFL-spilleren Aaron Hernandez på søndag. I dag ble han pågrepet. Video: Reuters Vis mer

Familien krever etterforskning

Hernandez ble kvalt ved henging klokka klokka 03.03 om natta, lokal tid.

Han skal også ha blokkert cellen fra innsiden - syv timer etter at han snakket i telefonen med sin forlovede, Shayanna Jenkins-Hernandez.

Familien til den tidligere New England Patriots-profilen har krevd en omfattende etterforskning av dødsfallet. De har også gitt uttrykk for at NFL-stjerna kan ha blitt drept av medfanger eller vakter i fengselet.

- Det var ingen samtaler eller korrespondanse med Aaron som indikerte at noe som dette var mulig, sa den avdødes advokat, José Baez, i en pressemelding tidligere denne uka, ifølge NBC.

- Så fram mot ny sjanse

Hovedgrunnen til at familien og Baez ikke tror på fengselets forklaring, er at Hernandez ble frikjent for dobbeltdrap for bare fire dager siden.

I tillegg til det, hevder Baez at Hernandez var optimistisk med tanke på å få omgjort drapsdommen han allerede sonet livstid for.

Dommen kom i forbindelse med drapet på Odin Lloyd. Ifølge rettsavgjørelsen skjøt Hernandez Lloyd i North Attlebourough i 2013.

- Aaron så fram mot en ny sjanse til å bevise sin uskyld, sa José Baez tidligere denne uka.

Shayanna Jenkins-Hernandez har ikke kommentert den siste samtalen hun hadde med forloveden.