Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Robert Lewandowski

Superstjerna fikk trøst av kjæresten etter tungt tap

Bayern München-stjerne Robert Lewandowski og resten av Polen fikk en tidlig kalddusj i VM.

TRØST: Robert Lewandowski med sin kone Anna. Foto:  REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB Scanpix
TRØST: Robert Lewandowski med sin kone Anna. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB Scanpix Vis mer

Polen - Senegal 1-2

MOSKVA (Dagbladet): Robert Lewandowski og Polen fikk en dårlig start på VM etter tap mot Senegal på Spartak stadion. En keepertabbe og en merkelig scoring ble avgjørende for at det ikke ble poeng.

Etter kampen gikk flere polske spillere slukkøret av banen, mens Bayern München-stjerna Robert Lewandowski i stedet spaserte i retning pressetribunen.

Angriperen søkte noen på tribunen med blikket, før han gikk over reklameskiltene og inn mot publikum. Der ble han møtt av kona Anna Lewandowska, som kom gående ned trappa med en polsk drakt med navnet hans bakpå.

Lewandowska så like lei seg ut som ham, og de omfavnet hverandre og ga hverandre et kyss, til jubel fra polske supportere. Etterpå var det mange som ville ta bilde av Lewandowskis bedre halvdel, som blant annet har 1,7 millioner følgere på Instagram.

I pressesonen etter kampen var ikke Lewandowski særlig snakkesalig. Han gikk med bestemte skritt forbi alle internasjonale journalister og kikket rett fram. Først da han så noen han dro kjensel på, stoppet han opp og snakket polsk en liten stund, før han marsjerte ut av rommet.

VM-STUDIO: Tidligere Belgia-proff Rune Lange gjester i dag Dagbladets VM-studio. Programleder: Øyvind Godø. Video: Per Ervland Vis mer

- Kan nå langt

En superstjerne som naturligvis ikke var like sur var Liverpools og Senegals Sadio Mané, som gledelig snakket engelsk til et samlet pressekorps.

- Vi var ute etter seier og vi er veldig glade. Nå må vi forberede oss på neste kamp, sier Mané.

- Jeg mener at vi vant her i kveld fordi vi gjør de riktige tingene til riktig øyeblikk. Vi skapte mange sjanser og scoret to mål. Jeg mener det var nøkkelen, sier Liverpool-stjerna på sedvanlig profesjonelt vis.

Neste oppgave for Senegal er Japan, før gruppespillet avsluttes mot Colombia. Mané svarer slik på hvor langt Senegal kan gå i VM:

- Jeg mener vi kan gå langt, men vi har to viktige kamper til, så vi må ta det steg for steg. Vi får se hva som skjer.

- Veldig uheldig

Mens de senegalesiske spillerne stort sett stoppet opp og til tider danset seg gjennom pressesonen, var de fleste polakkene mest interessert i å komme seg hjem.

En som tok seg god tid var imidlertid Polen-keeper Szczesny. Kampens andre scoring var av den svært merkelige sorten.

Senegals M'Baye Niang ventet på å bli satt inn på banen igjen etter å ha fått behandling på sidelinja. Han får etter hvert klarsignal av dommeren, og i neste øyeblikk kommer han alene med Szczesny, som forklarer hvordan han oppfattet målet:

- Det er veldig uheldig, fordi spilleren som slo pasningen visste ikke at spilleren var ute på banen igjen. Jeg forsøkte å agere, for jeg var den eneste som så faren, og han var først på ballen. Det var en veldig uheldig situasjon, sier han til Dagbladet.

Senegal-angriper Mame Biram Diouf skjønte ingenting da Niang plutselig var alene med keeper.

- Det var merkelig. Jeg så det ikke for å være ærlig. Jeg snudde meg og plutselig så jeg M'Baye løpe mot keeperen. Jeg tenkte: «Oi, dette skjer virkelig.» Det var viktig med den andre scoringen som sikret oss seieren. Jeg er veldig glad, sier Diouf til Dagbladet.

Skylder ikke på dommeren

Szczesny fikk også spørsmål om dommeren burde holdt igjen litt lenger, og ikke vinket Niang inn på banen så raskt.

- Jeg vet ikke. Normalt holder de ham på sidelinja litt lenger, for du kan ikke være involvert i situasjonen. Men vi spilte ballen til høyre, så ballen var på andre siden da han kom på. Kanskje, men det virker bare som et alibi for oss, sier Szczesny.

- Han var litt raskere enn meg og fikk en fordel av det. Vi var bare veldig uheldige, både fra spilleren som spilte ballen, forsvareren som ikke så spissen og jeg som ikke rakk fram i tide. Men jeg vil ikke skylde på dommeren, for det vil bare være en unnskyldning, sier keeperen videre.

Gruppa er snudd helt på hodet i forhold til hva ekspertene mente før VM. Japan slo forhåndsfavoritt Colombia 2-1, og topper gruppa sammen med Senegal. Nå venter Colombia for Polen.

- Favorittene Colombia tapte mot Japan, så vi har alt å spille for. Vi må gå ut å få et resultat om fem dager. Vi spilte litt med håndbrekket i dag. Vi skapte ikke nok. Det var planen til Senegal føler jeg, og de gjorde det veldig bra. De spilte på sine styrker. Den neste kampen vil bli helt annerledes, for Colombia spiller mer offensiv fotball enn vi gjør, sier Szczesny.

- Vi har ikke noe å tape, vi vet at vi må få noe ut av den neste kampen og det tror vi at vi kan klare, sier han videre.

Det må Polen, for med tap er laget ute av VM før den siste gruppespillkampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media