Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Superstjerna gjorde narr av islam. Det skulle han ikke ha gjort

- Vi hadde ikke noe valg.

UTESTENGES: Den britiske turnstjerna Louis Smith utestenges i to måneder etter en video der han og en venn gjorde narr av islam. Foto: NTB Scanpix
UTESTENGES: Den britiske turnstjerna Louis Smith utestenges i to måneder etter en video der han og en venn gjorde narr av islam. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Louis Smith har fått en to måneder lang suspensjon fra det britiske turnlandslaget etter at det i oktober dukket opp en video der han tilsynelatende gjorde narr av islam.

Smith, som gjennom karrieren har vunnet fire olympiske medaljer, filmet selv videoen. Hans nære venn og tidligere turner Luke Carson var også med på å imitere og latterliggjøre islamske bønnetradisjoner.

Videoen dukket første gang opp omlag en måned etter de olympiske lekene i Rio der Smith tok sølv i øvelsen bøylehest.

Innrømmer feil

Etter at videoen dukket opp hos en rekke medier, var Smith rask med å komme med en offisiell beklagelse for «sine tankeløse handlinger». Det skriver The Guardian.

- Jeg forsvarer ikke det jeg gjorde for det var feil. Jeg vil si at jeg er veldig lei meg dersom jeg har fornærmet noen, og jeg vil si unnskyld til familien min som også har blitt berørt av handlingene mine.

Videre sa han at han har lært av episoden, og at han gjerne ser at andre også kan lære av hans feil.

- Jeg innser nå hvor alvorlig feilen min er, og jeg håper at den i framtiden kan brukes som et eksempel på hvor viktig det er å respektere andre mennesker.

- Vi hadde ikke noe valg

Turnforbundet har også kommet med en uttalelse i forbindelse med at utestengelsen ble kjent.

- Louis Smith har innrømmet at hans oppførsel var et brudd på våre regler. Domsutvalget har også tatt med i betraktningen at Smith tidligere har begått brudd på våre retningslinjer for hvordan man skal oppføre seg, heter det.

Jane Allen, som er leder i forbundet, sier at det er trist at Smiths olympiske bragd nå blir satt i skyggen av en hendelse som dette.

- Vi hadde ikke noe annet valg. Selv om begge de involverte har viast anger etter episoden, håper vi de i framtiden vil kunne ha en positiv påvirkning på sporten, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!