Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Superstjerna «Go-Go» funnet død på hotellrommet: - Det er sjokkerende, men ikke overraskende

Ukjent dødsårsak.

FUNNET DØD: Stjerne-jockeyen Garrett Gomez ble funnet død på et hotellrom i Arizona tidligere denne uka. Foto: AP Photo/Jae C. Hong/NTB Scanpix
FUNNET DØD: Stjerne-jockeyen Garrett Gomez ble funnet død på et hotellrom i Arizona tidligere denne uka. Foto: AP Photo/Jae C. Hong/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske galoppsporten er i sorg etter at stjernejockeyen Garrett «Go-Go» Gomez ble onsdag funnet død på et hotellrom i Arizona. Det skriver New York Times.

44-åringen hadde store problemer med alkohol- og narkotikamisbruk både under og etter karrieren. Han etterlater seg kone og fire barn.

Politiet kan foreløpig ikke si noe konkret om dødsårsaken, men det er ingen mistanke om at det skal ha skjedd noe kriminelt.

- Det er sjokkerende, men ikke overraskende, er kommentaren fra hans tidligere manager Ron Andersson til nyhetsbyrået Associated Press.

Rusproblemer

Da Gomez avsluttet sin imponerende karriere ble han stående med 3769 seire.

Fra 2006 til 2009 var han den jockeyen i USA som tjente mest, og i både 2007 og 2008 vant han prisen som årets beste jockey, men han slet med store problemer.

Han dokumenterte deler av kampen mot avhengigheten i boka «The Garrett Gomez Story: A Jockeys Journey Through Addiction & Salvation», men problemene dukket raskt opp igjen.

I 2013 fortalte han at han igjen skulle inn for behandling av rusavhengighet, og etter det red han bare et par løp.

- Jeg vil takke

Gomez red sitt siste løp i 2013, men annonserte ikke at han skulle legge opp før i fjor. I den anledning la han ut en melding på sin Facebook-profil der han takket alle som hadde støttet ham gjennom karrieren.

Han benyttet også anledningen til å be om unnskyldning.

- Jeg vil takke alle i galoppsporten for støtten jeg har fått. Jeg har hatt stor glede av alle hestene jeg har ridd. Samtidig vil jeg beklage til alle mine fans for måten jeg forlot sporten på. Noen ganger må man ta grep i livet som er for ens eget beste.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!