Superstjerna i tårer etter overraskelse

LeBron James vokste opp uten en far: - Vanskelig for andre å forstå.

STOLT FAR: LeBron James har tre barn sammen med Savannah Brinson. Foto: NTB Scanpix
STOLT FAR: LeBron James har tre barn sammen med Savannah Brinson. Foto: NTB ScanpixVis mer

LeBron James er en av idrettsverdens aller største stjerner. Ifølge Forbes var amerikaneren klodens åttende best betalte utøver i 2018, men ting har ikke alltid vært like enkelt for ham.

James har tidligere vært åpen om vanskelighetene i sin egen barndom, og fraværet av en far har satt sine spor. James' mor fikk ham da hun var 16 år gammel, men faren stakk.

- Da jeg vokste opp avskydde jeg faren min. Jeg tenkte bare «Faen ta deg for at du forlot meg, pappa». Hvorfor gjorde han det mot mamma?, har James tidligere fortalt.

Å, NEI!: Kiss Cam er en fin mulighet for å fri til kjæresten for dem som liker den slags. Men det er ikke alltid det går helt etter planen. Video: Atlanta Hawks Vis mer

- Overdose av stolthet

Fraværet av en far inspirerte James til å kjempe for sin egen suksess, og han har også gjort et poeng ut av å ikke være som sin egen far.

Basketballstjerna legger stadig ut bilder av sine egne barn, og virker utrolig stolt av de tre barna han har med Savannah Brinson: Le Bron. jr., Bryce og Zhuri.

I går ble han så stolt over barna at han ikke klarte å holde tårene tilbake. Lakers-spilleren hørte en lyd utenfor huset - en lyd han umiddelbart kjente igjen. Det var lyden av en basketball som ble trippet mot bakken, og klokka var så vidt bikket fem på morgenen.

James var på vei til en morgenøkt på treningssenteret, da han så de to eldste barna stå og spille basket ved garasjen tidlig på morgenen.

- Da begynte jeg å grine. Jeg fikk en overdose av stolthet, som andre kanskje ikke vil forstå på samme måte som jeg gjør. Hvis du ikke har opplevd å vokse opp uten en far eller har barn, som du prøver å lære arbeidsmoral så de ikke skal gå gjennom det samme som deg, er det vanskelig å se det fra mitt perspektiv.

Kritikk

James har levd i rampelyset siden han var en tenåring, og nå er det hans eldste sønn, Le Bron jr. som gjør det samme.

James har vært med sønnen på en rekke kamper den siste tiden, og ble for litt siden kritisert for å være for involvert i kampene til sønnen.

Stjernespilleren fikk kritikk for å delta i lagets oppvarming, hvor han blant annet viste seg fram en med en imponerende dunk. Og han fikk mer kritikk da han gikk inn på banen for å feire et mål sønnen var delaktig i.

Engasjementet er det i hvert fall ingenting å si på, og James ønsker at barna skal kunne oppnå det samme som han. James har tidligere uttalt at han håper å spille i NBA sammen med sin eldste sønn. Han er 14 år, mens James er 34 år.