Superstjerna nekter å bruke sitt eget nummer. - Det handler om respekt

Russiske Ilja Kovaltsjuk (34) er blant de største stjernene i OL. I sitt femte OL drømmer hockeylegenden om å kopiere farens store forbilde.

BYTTER OM PÅ TALLENE: Ilja Kovaltsjuk (t.h) feirer russisk scoring sammen med Pavel Datsyuk (t.v) og Vjasjeslav Voinov. På klubblaget bruker Kovaltsjuk draktnummer 17, mens han på landslaget bytter om på tallrekkefølgen og bruker 71. Alt på grunn av en tidligere storspiller fra Sovjet. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB Scanpix
BYTTER OM PÅ TALLENE: Ilja Kovaltsjuk (t.h) feirer russisk scoring sammen med Pavel Datsyuk (t.v) og Vjasjeslav Voinov. På klubblaget bruker Kovaltsjuk draktnummer 17, mens han på landslaget bytter om på tallrekkefølgen og bruker 71. Alt på grunn av en tidligere storspiller fra Sovjet. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NORGE - OAR 08.40 onsdag

GANGNEUNG (Dagbladet): De olympiske atletene fra Russland står fortsatt uten en gullmedalje i Pyeongchang – og nå setter stadig flere sin lit til at hockeylaget skal bringe det edleste metallet hjem til nasjonen som ikke får lov til å konkurrere under eget flagg i OL.

De fleste forventer at neste hinder, kvartfinalen mot Norge tirsdag morgen, skal være grei skuring.

Ilja Kovaltsjuk er den naturlige lederen på det russiske laget. Veteranen med 816 poeng (417 mål/399 assists) på 816 NHL-kamper for Atlanta Thrashers og New Jersey Devils fra 2001 til 2013 spiller alltid med nummer 17 på ryggen på klubblaget.

På landslaget bytter han derimot rekkefølge på tallene – og spiller med 71.

Det hele forklares med respekten for en tidligere hockeylegende fra Sovjetunionen: Valeri Kharlamov.

Døde tidlig

Han døde i en bilulykke bare 33 år gammel i 1981. Før den tid rakk han derimot å bli en legende på isen:

På 11 VM ledet Kharlamov Sovjet til åtte gull, to sølv og en bronse, og de tre OL-turneringene han spilte endte med gull i både Sapporo i 1972 og Innsbruck i 1976.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer