Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Superstjerna truer med boikott etter skandalen

Caroline Wozniacki hevder at familien ble drapstruet under Miami Open. Nå mener den danske verdenstoeren at arrangørene ikke har gjort nok, og truer med boikott.

IKKE FORNØYD: Caroline Wozniacki. Foto: NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: Caroline Wozniacki. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet). Caroline Wozniacki har opplevd både store opp- og nedturer de siste åra.

Tidligere i år vant hun sin første Grand Slam-turneringen under Australian Open. Det har gjort at den danske tennisyndlingen er mer populær enn noensinne.

Men i kjølvannet av suksessen har 27-åringen også opplevd et mareritt.

Truet

Det skjedde da hun røk ut av Miami Open i mars. På Twitter skrev den danske 27-åringen at familien hennes ble drapstruet.

- Under kampen var det tilskuere som truet familien min, som ønsket min mor og far død, kalte meg ting jeg ikke kan gjenta her, og sa til niesen og nevøen til forloveden min at de kunne «sette seg ned og holde kjeft», skrev Wozniacki.

Hun reagerte også på at vekterne på tribunen ikke skal ha gjort noe som helst for å stoppe dette.

Nytt oppgjør

Dette skjedde altså i mars, men i dag tok Wozniacki et nytt oppgjør med turneringen. I et ferskt intervju forteller Wozniacki at hun vurderer å boikotte Miami Open:

- Jeg har ikke bestemt meg for om jeg vil dra tilbake neste år. Jeg sov forferdelig dårlig de fire-fem første dagene etter det skjedde. Jeg greide ikke å slappe av. Jeg hadde det skikkelig fælt, sier hun til Daily Telegraph.

Grunnen til at Wozniacki nå tar bladet fra munnen over en måned etter episoden skjedde, er at turneringslederen James Blakes kom med et svar på kritikken.

Wozniacki føler at hun ikke blir tatt på alvor.

- Det som skjedde i Miami var virkelig ikke bra. James Blake har selv vært i liknende situasjoner og jeg håpet at han skulle ta et oppgjør med det, men det valgte han å ikke gjøre. Jeg har forsøkt å glemme det hele, men jeg følte det var viktig å si ifra jeg ikke syns det var ok, sier Wozniacki til avisa.

Risikerer bot

Om Wozniacki velger å boikotte turneringen, kommer hun til å bli bøtelagt. Miami Open er den største turneringen etter Grand Slam-turneringen, og derfor er utøverne som er inne på topp ti-lista av verdensrankingen forpliktet til å stille opp, skriver danske Ekstra Bladet.

Wozniacki er per dags dato nummer to på rankingen, bak Simona Halep.

Turbulent karriere

Wozniacki har hatt en karriere proppfull av opp- og nedturer etter at hun virkelig slo gjennom i tennisverden med finale i US Open i 2009

Neste sesong fikk den danske spilleren, som bor i Monaco, klatre til topp på verdensrankingen for første gang.

Siden har hun blant annet vært gjennom et turbulent forhold med golfstjerna Rory McIlroy, som ente med at hun ble vraket på en brutal måte.

Men det siste året har 27-åringen virkelig funnet tilbake formen på tennisbanen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!