Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Superstjerna

Kristian Kjelling (24) er en av de store profilene i spansk håndball. Nå lykkes han endelig i landslagstrøya. Om en uke er det VM.

Pettersen gleder seg naturlig nok over at Spania-proffen under VM-oppkjøringen endelig får ut råskapen også i landslagstrøya.

Kjelling var banens beste mot Sveits i Stavanger fredag, brukbar mot Algerie i Bergen lørdag, og strålende mot toppnasjonen Russland i Stavanger i går:

Han scoret 10 mål på 16 skudd og står fram som vårt farligste angrepsvåpen.

-  Endelig er jeg der jeg skal være! Dette har både Gunnar og jeg ventet på i lang tid. Det har vært jævl... frustrerende å ikke lykkes på landslaget, spesielt ettersom det har gått så bra i Spania. Jeg kan love at det har gitt meg noen lange netter og tøffe dager. Det er jo deilig å få bekreftet at man ikke er en tynn suppe, sier en fornøyd Kristian Kjelling til Dagbladet etter den tredje strake seieren i helgas firenasjonersturnering der Norge har feid over all motstand.

Spesialoppfølging

Gunnar Pettersen har følt det så frustrerende å ikke lykkes med Kjelling at han har gitt skytterkanonen spesialoppfølging det siste året. Blant annet har «GP» vært på flere turer til Spania for å bli bedre kjent med Ademar Leon-proffen.

-  Kristian er den med størst potensial som har slitt mest under meg, men nå er han den som har hatt størst utvikling på landslaget. I år har han vært bedre i flere landskamper enn i de fire foregående årene tilsammen, sier Gunnar Pettersen til Dagbladet.

Han tror turene til Spania har gitt den uttellingen han håpet på.

Hygget seg sammen

-  Det har vært nyttig for oss begge å lære hverandre bedre å kjenne. Vi har hatt noen uformelle kvelder uten agenda hvor vi bare har vært kamerater og vært ute og spist og kost oss. Det kan ha løst opp i noe. For potensialet har ligget der, det har bare handlet om å få det ut, sier Gunnar Pettersen.

Han roser Kjelling for å ha vist stor tålmodighet, selv om han i perioder har fått lite spilletid.

-  Han har vært veldig lojal i landslaget og har aldri klaget. Kristian vet at han har vært for ustabil, men nå smiler livet til ham. Han har det godt privat, og lykkes stort på både klubb- og landslag, sier Pettersen.

Doblet egentreningen

Kjelling takker «GP» for ikke å ha gitt ham opp, og for den ekstra tette oppfølgingen.

-  Jeg har blitt tryggere på Gunnar, og han har overbevist meg om at han har tro på meg. Det er godt å kjenne, for det er viktig for meg å lykkes med landslaget. Jeg er stolt hver gang jeg hører nasjonalsangen, sier Kristian Kjelling.

Egentreningen er også doblet fra i fjor. Det har ikke minst gitt uttelling på skuddrepertoaret. Gunnar Pettersen omtaler ham som den komplette skytter.

-  Han har hele spekteret. Og på skuddfinter er det ingen i verden som er bedre enn ham. Han utfører det så hardt at både forsvarsspilleren og målvakten kommer ut av balanse. Det er ikke mulig å se forskjell på når han skyter og når han finter, sier Gunnar Pettersen.

Derimot er det veldig synlig at Kristian Kjelling har fått fart på landslagskarrieren.

STORSCORER: I gårsdagens imponerende seier over Russland, ble Kristian Kjelling norsk toppscorer med 10 mål.
BALLKUNSTNER: Kristian Kjelling har fått sitt definitive gjennombrudd på landslaget i år, tre og et halvt år etter debuten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media